Seizmološka služba: Potres je bio jak, moguća naknadna podrhtavanja

Autor: Poslovni.hr/Hina , 28. prosinac 2020. u 07:25
FOTO: EMSC

U ponedjeljak u 6,28 sati na cijelom području Siska osjetio se snažan potres koji je  istjerao građane na ulice. 

Zasad nije poznato kakve je štete prouzročio. Veliki je broj građana u strahu od novih udara istrčao na ulice.

U cijelom gradu su se oglasili alarmi na automobilima,a  prema prvm informacijama u stanovima je pričinio znatne štete, pomicao je  i rušio namještaj, slike sa zidova i sl.

Prema EMSC-u epicentar potresa jačine 5,2 bio je 13 kilometra jugozapadno od Siska.

Epicentar potresa, koji je rano u ponedjeljak zatresao i Zagreb, je 14 kilometara sjeverno- istočno od Gline, bliže Petrinji, rekla je Ines Ivaničić, voditeljica Seizmološke službe.

Potres se dogodio u 6, 28 sati, magnitude je 5 stupnjeva (po Richteru),  to je snažan potres, rekla je Ivančić za Hrvatski radio.

Uz napomenu, da se još radi na utvrđivanju njegove jakosti, Ivančić je potvrdila kako su, ako mu je magnituda bila pet stupnjeva, mogući i naknadni potresi.

Ako je magnituda bila pet, onda je  vrlo vjerojatno mogućnost naknadnih potresa, kazala je.

EMSC: dva naknadna podrhtavanja u okolici Siska

Europski mediteranski seizmološki centar zabilježio je u ponedjeljak dva naknadna podrhtavanja nakon jačeg potresa koji je u 6,28 sati potresao područje između Siska i Zagreba. Epicentar potresa u 7,01 sati, jakosti 1,7, bio je 53 km jugoistočno od Zagreba i 13 km jugozapadno od Petrinje, a epicentar potresa u 7,07 sati, jakosti 1,8, bio je 37 km jugoistočno od Zagreba, odnosno 26 kilometara zapadno od Siska.

Komentirajte prvi

New Report

Close