Sagradio dvije zgrade za svoje zaposlenike: ‘Sami nikada ne bi uspjeli izaći iz podstanarstva…’

Autor: Poslovni.hr , 03. ožujak 2021. u 09:15
Foto: Ivo Čagalj / Pixsell

Poduzetnik Pašalić uvjeren je da je ovakav način stambenog zbrinjavanja ispravan jer čovjek ne može sam voditi firmu, a ni živjeti i to je njegova vodilja cijeli život…

Poslodavac Mijo Pašalić i njegova tvrtka ‘Apfel’, u kojoj je zaposleno 120 djelatnika, odlučili su zbrinuti stambeno nezbrinute djelatnike, odnosno one koji nisu imali riješeno stambeno pitanje.

Naime, oni su zbog njih sagradili dvije zgrade, odnosno 16 stanova od oko 60 metara kvadratnih, piše Slobodna Dalmacija.

Zgrade  se nalaze u ulici Stari velikobrdski put, odmah iznad stanova POS-a, a useljenje 13 od ukupno 16 djelatnika planirano je od kraja ožujka do Uskrsa.

Dvije Pašalićeve zgrade njegovu sestrinsku tvrtku ‘Tonka projekt’ koštale su nešto više od 11 milijuna kuna.

Djelatnici “Apfela” kvadrat stana plaćati od 650 do 950 eura na rok od 15 godina, s time da u ugovoru nije navedeno da u tom periodu moraju biti zaposlenici “Apfela”.

Zgrade su se gradile godinu dana, a nove stanare će stan s parkirnim ili garažnim mjestom koštati oko 60 tisuća eura. Kako je kazao Mijo Pašalić, njegova i vodilja njegove obitelji je da nema smisla ako čovjek živi izoliran u ovom svijetu.

– Zemljište za zgrade smo platili 250 eura po kvadratu, i kada gledate ponašanje banaka prema običnim ljudima te cijenu zemljišta i građenja, nas je sve zajedno koštalo po kvadratu između 1400 i 1500 eura – rekao je Pašalić.

Prvo su sve riješili s bankom, kaže poslodavac, stoga će kamatna stopa njegovim djelatnicima biti 1,99 do 2 posto.

Šest mjeseci su obavljali razgovore s dvije banke, a na kraju su se dogovorili sa Zagrebačkom bankom, koja je, kako kaže, ispala jako korektna. Prilikom pregovora, ispostavilo se da sedam do osam ljudi od njih 13 imalo dugove prema jednoj ili više banaka pa je firma i tu pomogla.

– Jednostavno smo shvatili da jedna naša kolegica, koja je podstanar i ima dvoje djece, nikada neće riješiti stambeno pitanje, kao ni druga radnica, samohrana majka koja je podstanar 11 godina – ističe Pašalić, dodavši da se za stanove javilo 26 djelatnika ‘Apfela’ i kroz tri kruga razgovora zaključilo se tko je tih 13 obitelji koje će biti stambeno zbrinute u zgradama tvrtke.

Pašalić je uvjeren da je ovakav način stambenog zbrinjavanja ispravan je čovjek ne može sam voditi firmu, a ni živjeti i to je njegova vodilja cijeli život.

Komentirajte prvi

New Report

Close