Ryanair traži čak 12,5 milijuna kuna za 2016., HTZ to neće dati

Autor: Marija Crnjak , 16. listopad 2015. u 13:34
Foto: Dino Stanin / Pixsell

U Ministarstvu turizma i HTZ-u podsjećaju na to da je u letove Ryanaira za Zadar već uložen velik novac te da se nekoliko puta ulagalo iz dodatnih izvora sredstava.

Iako je Ryanair u srijedu najavio početak letenja iz Zadra za početak travnja, što je prenio i Poslovni.hr, letovi su upitni jer još uvijek traju pregovori s tim niskotarifnim prijevoznikom, a sudeći prema prvim informacijama njihov je ishod neizvjestan. Kako piše Zadarski list, u Dublinu s predstavnicima Ryanaira pregovara ekipa koju čine predstavnici grada, županije, turističke zajednice i Zračne luke Zadar, a osnovno pitanje oko kojeg se lome koplja je financiranje letova. 

Kako se neslužbeno doznaje, zbog većeg opsega letenja u 2016. Ryanair traži ukupno oko 12,5 milijuna kuna, ili oko 75 tisuća eura više nego lani. Novac se traži od Hrvatske turističke zajednice iz udruženog oglašavanja, no iz HTZ-a su još proljetos najavili smanjivanje iznosa za financiranje Ryanairovih letova iz Zadra. Kako smo ranije pisali, u Ministarstvu turizma i HTZ-u podsjećaju na to da je u letove Ryanaira za Zadar već uložen velik novac te da se nekoliko puta ulagalo iz dodatnih izvora sredstava. No, pravila su se izmijenila i naglasak je na gostima u predsezoni i posezoni.

U posljednjih devet godina u programe letova Ryanaira Zadarska županija uložila je 7,5 mil. eura za dovođenje 814 tisuća gostiju, ili 9,2 eura po putniku, pokazuju podaci Županije. 

Zanimljivo da na svojoj presici održanoj u u srijedu komercijalni direktor kompanije David O'Brien nije dao ni naslutiti da još postoje prijepori oko letova iz Zadra u idućoj godini. Naši izvori to tumače kao dodatni pritisak kompanije na pregovarače i HTZ.

Komentirajte prvi

New Report

Close