Regres od 1500 kuna isplatit će se na račune građana

Autor: Poslovni.hr/Hina , 27. svibanj 2020. u 11:54
Foto: Josip Regović / Pixsell

Sindikati u zdravstvu kao problem su naglasili neisplatu zaostalih prekovremenih sati, a ministar kaže kako su to definirali prije tri do četiri tjedna.

Ministar rada i mirovinskog sustava Josip Aladrović izjavio je u srijedu kako su sa sindikatima javih službi postigli dogovor o dodatku temeljnom kolektivnom ugovoru te o isplati regresa na račune građana, a ne putem cro-kartice.

“S javnim službenicima smo postigli dogovor, nadpolovičnom većinom prihvatili su onaj raniji prijedlog. Zauzeli smo stajalište da ćemo ipak regres od 1500 kuna isplatiti kako smo i do sada – na račune građana”, rekao je ministar Aladrović nakon sastanka sa sindikatima javnih i državnih službi.

Istaknuo je da su bili dojma da članovi sindikata nisu bili dovoljno zadovoljni idejom cro-kartice te da će pregovore s državnim službenicima i namještenicima nastaviti u petak, a vjeruje da će oni završiti pozitivno.

Na pitanje je li uspjeh ako je šest od 11 sindikata odbilo ponudu Vlade, Aladrović kaže kako je to kompromis.

“Meni je drago da smo postigli sporazum. Samo to odbijanje, to su stvari koje se rješavaju unutar i između sindikata, ja kao dio Vlade ne bih ulazio u međusobne odnose”, smatra Aladrović.

Naglasio je da isplata regresa direktno na račune građana ima jednak financijski obuhvat kao i isplata preko cro-kartica.

“Da li išao na cro-karticu ili bio isplaćen na račune korisnika, nama je svejedno. Htjeli smo napraviti posredan efekt u ekonomiji, mi vjerujemo da će i na ovaj način sve što isplatimo za regres završiti u domaćoj ekonomiji”, objasnio je Aladrović.

Dodao je kako je trošak isplate regresa oko 300 milijuna kuna.

Sindikati u zdravstvu kao problem su naglasili neisplatu zaostalih prekovremenih sati, a ministar kaže kako su to definirali prije tri do četiri tjedna.

“Taj problem je djelomično riješen, postoji problem prošlosti, ali to je u domeni sudskih postupaka, to ne bih dalje komentirao”, kazao je Aladrović.

Komentari (7)
Pogledajte sve

Kada će umirovljenici dobiti regres?! Oni su sigurno naj ugroženija skupina građana, pored nezaposlenih?!

CRO kartica najbolje, novac ostaje u Hr.

Ja bi dao Crobex kartice gdje svaki od gradjana dobije 5000kn za kupnju dionica i iste mora cuvati 1g.

Taman sa se mi nakesamo.

tapiros, 27.05.2020. u 13:27

Sramota! Umjesto da se inzistiralo na CRO kartici, jer se tako direktno financira turizam koji je najviše pogođen – sada se daju novci u džepove pa ljudi mogu sa tim novcima i na Bled npr. ili kupovati el. romobil. Kako to može biti isto???? Nije se uopće trebalo isplaćivati 4000kn tom sekteru već se to moglo kompenzirati tom karticom. Prestrašno!

Ne lol

New Report

Close