‘Razmišljao sam o samoubojstvu, ali nisam htio nikome više nanijeti bol’

Autor: Poslovni.hr , 13. ožujak 2013. u 09:39
Goranko Fizulic, predsjednik Uprave Magme i bivsi ministar gospodarstva. Photo: Dalibor Urukalovic/Poslovni dnevnik/PIXSELL

Uz poslovni krah, Goranko Fižulić doživio je i dvije bolesti, moždani udar te karcinom prostate. Priznaje da je razmišljao i o samoubojstvu.

Poduzetnik i bivši ministar Goranko Fižulić otkrio je u intervjuu za Globus planove za Magmu, te je progovorio o najtežim životnim trenucima.

Fižulić je poduzetnik od 1984. godine i jedan je od utemeljitelja HSLS-a. Kao predsjednik Uprave Magme d.d odgovoran je za postupak predstečajne nagodbe temeljem Rješenja Nagodbenog vijeća Fine. Njegov je trenutni cilj da prijedlog plana bude usvojen te da se time ostvare preduvjeti za namirenje tražbina svih vjerovnika, uključivši sadašnje i bivše zaposlenike. Fižulić kaže da se ne bi osjećao ugodno da je kao predsjednik Uprave iza sebe ostavio iza sebe društvo u stečaju čiji zaposlenici i ostali vjerovnici ne mogu naplatiti svoje tražbine. Predložio je novi plan koji se bazira na potpuno novim tehnologijama – tehnologiji 3D printinga. Za 'novu' Magmu Hrvatska bio bila samo marginalno tržište. Naime, nova bi Magma imala dva segmenta poslovanja: poslovne korisnike i drugi namijenjen djeci kao krajnjim korisnicima. Portal magma.hr trebao bi pružati servisne usluge svima koji nemaju financijske mogućnosti ili ekonomskog opravdanja za nabavkom 3D printera, kaže poduzetnik.

Zadnjih godinu dana proveo je puno vremena u Americii, gdje ima puno rodbine. Uz poslovni krah, doživio je i dvije bolesti, moždani udar 2010. godine te karcinom prostate. Priznaje da je razmišljao i o samoubojstvu, no snagu je pronašao u tome što nije želio nikome više nanijeti bol i patnju, prvenstveno ne svojoj obitelji. Nije potražio stručnu pomoć, izdržao je bez savjeta, lijekova i terapija.

Više pročitajte u Globusu.

Komentari (6)
Pogledajte sve

Sta se nisi ubio? Na tom smecu od firme i dionice sam izgubio desetine tisuca kuna. Da si se ubio ne bi puno plakali, od mirovinaca do nas malih ulagaca. Glavno da ne postujes zakon i presudu prema kojoj trebas dati ponudu za preuzimanje Magme po 300 kuna po dionici.

Lp

Kazalište!! Glumac!!! Sram ga bilo, kako manipulira s ljudima!!!

Teatralnost i priče o željama ne pale kad znamo kako i koliko je utjecao na štetu kojom je sad obilježena Magma i situaciju u kojoj se nalaze ljudi koji su imali veze s njom. Zašto nije rekao da li ima firmu u Americi,iznajmljuje li jahtu i gdje živi? Ne mogu se ne osvrnuti na izjavu da je Hrvatska za ovaj plan na margini,ali da će pružati usluge,a očito i nabavljati printere onima koji nemaju financijske mogućnosti ili ekonomska opravdanja po nižim cijenama ili besplatno?! Valjda je normalno da firma dužna pola milijarde kuna u stanju borbe za opstanak planira i donacije kao uvjet održivosti? Baš lijepo od njega,to je tako logično i izgledno. Skače sam sebi u usta,već sad priznaje da je ovo nemoguća misija i loš plan i da će očekivano isključivati hrvatsko tržište.A rejting na stranom nam je sjajan…
Kaže ne treba mu ni stručna pomoć,ni savjeti,ni lijekovi,ni terapija,on sve voli i može sam.
A zakon?!

Sve sam to proživljavao na vlastitoj koži u stranoj državi,svi traže pare a para ni od kud.Tko to ne zna treba probati,ja ga u potpunosti razumijem.Jbš biznis, zdravlje je najvažnije,svega će biti samo ne nas.

New Report

Close