Radovi na MZLZ-u neće ometati povećani turističko-sezonski promet

Autor: Poslovni.hr/Hina , 09. travanj 2014. u 09:18
Foto: Sanjin Strukic/PIXSELL

Međunarodna zračna luka Zagreb i ove godine u ljetnom redu letenja od kraja ožujka do kraja listopada uslužit će brojne turističke chartere i druge sezonske letove, a zbog odvijanja radova ne očekuje poremećaje u prometu.

Međunarodna zračna luka Zagreb (MZLZ) i ove godine u ljetnom redu letenja od kraja ožujka do kraja listopada 'uslužit' će brojne turističke chartere i druge sezonske letove, a zbog odvijanja radova na postojećem putničkom te gradnji novog terminala ne očekuje poremećaje u prometu niti će se putnicima i turistima zbog tih radova pružati manje ponude i usluga nego prije, doznaje se iz Odnosa s javnošću MZLZ-a.

Ukupno će, po informacijama MZLZ-a, Zagreb posredstvom 18 zračnih prijevoznika ovog ljeta biti povezan s 34 destinacije, od kojih je sedam domaćih i 27 međunarodnih.

Napominjući kako se MZLZ ne tretira kao sezonalna zračna luka, ipak ističu da tijekom ljetnih mjeseci, u srpnju i kolovozu, te još u rujnu i listopadu imaju najveći broj putnika.

Udjel broja putnika tijekom ljetnih mjeseci (lipanj-rujan) od 2010. do 2013. u ukupnom je prometu putnika na MZLZ-u bio 42,2 posto, dok je u razdoblju od 2005. do 2009. to bilo nešto manje, oko 40,5 posto, a povećanje u zadnje tri godine objašnjavaju porastom broja sezonskih zračnih prijevoznika koji ne lete u zimskom redu letenja na MZLZ.

Ove su im se godine kao turistički charteri najavili Koreanci odnosno kompanija KAL Korean Air sa sedam slijetanja u svibnju i lipnju, što je tri slijetanja više nego prošle godine.

Novost je povratak Czech Airlinesa na liniji Zagreb-Prag od lipnja do rujna, dok će charter let istog prijevoznika povezivati Zagreb i Göteborg (Švedska).

Od novih prijevoznika u ljetnom redu letenja još je najavljen i KLM koji će svakodnevnom povezivati Zagreb i Amsterdam od kraja svibnja, a među onima koji na MZLZ slijeću samo sezonski već su nekoliko godina i španjolski prijevoznik VLG Vueling s linijom za Barcelonu od svibnja do rujna, a od lipnja do rujna taj će prijevoznik otvoriti i liniju Zagreb-Rim.

Španjolski prijevoznik Iberia će također ovo ljeto ponovno povezivati Zagreb i Madrid, a već je počela i redovita linija za Kopenhagen skandinavskog Norwegiana.

Tijekom srpnja i kolovoza njemački zračni niskotarifni prijevoznik Germanwings otvorit će letove prema Hamburgu, što je nova destinacija na letovima s MZLZ-a.

Osim tih, novost na MZLZ-u od početka ljetnog reda letenja su i više cijene putničkih i 'security' taksi.

U vezi radova na postojećem i gradnji novog putničkog terminala iz Odnosa s javnošću MZLZ-a naglašavaju da se odvijaju predviđenom dinamikom slijedom čega će, kako su i prije najavljivali, putnike na toj zračnoj luci u postojećem terminalu od jeseni ove godine dočekati novi sadržaji i usluge te obnovljeni stari i dodatni prostori.

Komentirajte prvi

New Report

Close