‘Radila sam dva mjeseca, ubila se od posla i dobila 1.800 kuna’

Autor: Poslovni.hr , 15. travanj 2022. u 12:10
Foto: Pixabay

U Hrvatskoj većina umirovljenika radi jer su u financijskim problemima.

“Radila sam dva mjeseca, ubila sam se od posla i dobila 1.800 kuna. Sramota, još su mi smanjili mirovinu sa 1.100 na 900 kuna. I što je najgore, čekala sam tu mizeriju od mirovine dva mjeseca da mi isplate” – napisala je na Facebooku jedna umirovljenica iz Zadra, prenosi Mirovina.hr.

“Božena je očito korisnica najniže miro­vine, pa da je kojim slučajem radila nakon 1. kolovoza prošle godine ipak joj se ne bi oduzelo tih 200 kuna. No, slaba joj je to utjeha, jer se opekla s poslodavcem koji očito nije cijenio njezin rad i još je kasnio s isplatom. Pravo na zapošljavanje do polovice radnog vremena bez gubitka mirovine uvedeno je 2014. godine, ali samo za starosne i invalidske umirovljenike, da bi se 2019. nakon lobiranja umirovljeničkih udruga pravo proširilo i na prijevremene umirovljenike” – ističe za Glas umirovljenika SUH-ov tajnik Igor Knežević.

“Dok rad umirovljenicima u EU predstavlja stvar prestiža i doprino­sa društvu iskustvom i znanjem, kao i socijalizaciji kako bi se spriječila samoća, u Hrvatskoj većina umirovljenika radi jer su u financijskim problemima, te im za­pošljavanje nije izbor, već nužda kako bi preživjeli” – konstatira Igor Knežević iz Sindikata umirovljenika Hrvatske.

 

Komentari (1)
Pogledajte sve

može naziv hrabrog poduzetnika 🙂

New Report

Close