Pun pogodak – OPG-ima siguran plasman, građanima i turistima hrana na vrata

Autor: Lucija Špiljak , 27. srpanj 2020. u 22:00
Mali proizvođači imaju novi kanal prodaje, a Valamar je za projekt uredio kuhinju u Vinežu

Cilj je proširenje suradnje na partnere iz svih dijelova Hrvatske kao podrška razvoju lokalnoga gospodarstva i domaće proizvodnje.

Početkom ove godine nitko nije očekivao korona krizu niti znao kolike će i kakve posljedice ona ostaviti na pojedine industrije u cijelom svijetu. U takvim je okolnostima za brojne tvrtke bilo važno da brzo reagiraju i pronađu model funkcioniranja koji je dugoročan, profitabilan, ali i koristan za zajednicu.

Takav model u lipnju je predstavila Valamar Riviera, a riječ je o Valfresco Direktu, novoj usluzi online trgovine koja je malim proizvođačima omogućila prostor za plasman njihovih proizvoda u vrijeme krize, a dostupna je svim građanima i turistima u Istri po konkurentnim cijenama.

Funkcionalna dostava

Na jednom mjestu tako nude proizvode obiteljskih gospodarstava, vinara, maslinara i brojnih drugih domaćih proizvođača s dugogodišnjom tradicijom u proizvodnji zdravih i kvalitetnih namirnica. U ponudi se osim domaćih proizvoda nalaze i brojna gotova i polugotova jela po tradicionalnim recepturama, a detaljnije informacije dostupne su na web stranici www.valfresco.com

Kako nam otkrivaju iz Valamara, najveće domaće turističke kompanije, u dva mjeseca ostvarili su gotovo 3000 narudžbi, od čega se 77 posto odnosi na dostavu, a 23 posto na takeaway, kada kupci sami preuzimaju pakete.

Za potrebe ove online usluge Valamar Riviera otvorila je jedinstvenu kuhinju u Vinežu kraj Labina koju čini najveći proizvodni pogon i distributivni centar u funkciji hotela i ugostiteljskih objekata u Hrvatskoj.

Kako navode iz Valamara, u ovaj inovativni i tehnološki napredan projekt, koji osigurava opskrbu čak dvadesetak Valamarovih hotela i devet kampova s pripadajućim ugostiteljskim objektima za destinacije Poreč, Rabac i Krk, Valamar je protekle zime investirao oko 29 milijuna kuna.

“Centralna kuhinja Vinež u svibnju je postala i okosnica Valamarovog novoga projekta Valfresco Direkt, Valfresco dostava je na području Poreštine i Labinštine dostupna svakog dana, uključujući nedjeljom i blagdanima, a dovoljno je da kupac izvrši narudžbu do 13 sati kako bi mu proizvodi bili dostavljeni već idućeg dana, uz mogućnost plaćanja gotovinom pouzećem ili kartično online.

Dostava naručenih proizvoda besplatna je za sve iznose kupovine iznad 300 kuna, a kupci mogu birati vrijeme dostave – od 11 do 15:30 sati ili od 15:30 do 20 sati”, navode.

Zanimalo nas je i koji su najtraženiji proizvodi Valfresco Kužine, a iz Valamara su izdvojili istarsku maneštru sa bobići (kukuruzom), žgvacet od boškarina, šugo od junećeg mesa, istarski umak, krostata od jagoda…

Dvije stotine partnera

Velika je potražnja i za artiklima iz kategorije mlijeka i mliječnih proizvoda od lokalnih proizvođača, te voće, povrće i meso s lokalnih istarskih OPG-ova. Iz Valamara dodaju i kako broj narudžbi raste, bilježe i puno kupaca povratnika, a interes za proizvodima sve više pokazuju i turisti.

“Cilj je proširenje suradnje na partnere iz svih dijelova Hrvatske kao podrška razvoju lokalnoga gospodarstva i domaće proizvodnje, te s perspektivom daljnjeg širenja ove online usluge na ostale Valamarove destinacije”, kažu iz Valamara odakle otkrivaju kako su za Valfresco Direkt ugovorili suradnju s oko dvije stotine partnera, od čega je oko sto malih obiteljskih poljoprivrednih gospodarstava i lokalnih proizvođača, a u ponudi se nalaze i vrhunski proizvodi iz Istre, Slavonije i Dalmacije.

Komentirajte prvi

New Report

Close