Prvi put u Zagreb dolazi jedan od najmodernijih zrakoplova današnjice

Autor: Poslovni.hr , 01. srpanj 2021. u 11:01
FOTO: REUTERS/Murad Sezer

S obzirom na to da taj tip zrakoplova može preletjeti čak 15 tisuća kilometara bez zaustavljanja, očito je da će u Zagrebu biti izvršen ukrcaj putnika prema Houstonu.

Na izvanrednoj charter liniji u Zagreb će 6. srpnja ove godine sletjeti jedan od najmodernijih zrakoplova današnjice – Airbus A350, piše portal Croatian Aviation.

Radi se o zrakoplovu tipa A350-900, koji prvi put na charter letu dolazi u jednu hrvatsku zračnu luku.

Kako piše Croatian Aviation, još u travnju 2016. godine Airbus je u sklopu svojih testnih letova upravo tim tipom zrakoplova sletio u Zračnu luku Pula, no radilo se o trenažnom letu, bez putnika, svega godinu dana nakon što je zrakoplov tog tipa ušao u komercijalne operacije.

Od 2015. godine A350 nije bio u Hrvatskoj na redovnoj ili charter liniji, pa će 6. srpnja zagrebačka zračna luka zabilježiti prvi dolazak tog tipa zrakoplova na jednom komercijalnom letu.

Zrakoplov tipa A350-900 Qatar Airwaysa sletjet će u Zračnu luku Zagreb na charter letu iz Dohe (QR3254). Planirani dolazak je u 7:00, a polijetanje iz Zagreba u 8:30 prema Zračnoj luci George Bush u Houstonu u Texasu.

S obzirom na to da taj tip zrakoplova može preletjeti čak 15 tisuća kilometara bez zaustavljanja, očito je da će u Zagrebu biti izvršen ukrcaj putnika prema Houstonu, a, kako doznaje Croatian Aviation, zrakoplov bi trebao biti parkiran na novom putničkom terminalu zagrebačke zračne luke.

Komentirajte prvi

New Report

Close