Prvi put na sudu dokazi protiv Hrvata: Danas počinje suđenje u Zambiji, svjedok i Pernar?

Autor: Poslovni.hr , 08. svibanj 2023. u 09:09
Foto: Emica Elvedji/PIXSELL

Od početka prosinca osmero Hrvata u Zambiji čeka da se raspetlja njihov slučaj. Danas bi suđenje trebalo početi na Visokom sudu u Ndoli. Trebalo bi biti poznati detalji optužnice.

Na Visokom sudu u Ndoli, pod vodstvom sutkinje Yvonne Chembe danas počinje suđenje Hrvatima u Zambiji, nakon što je postupak  s nižeg prebačen na viši sud. Prvi put će se čuti sve što se Hrvatima stavlja na teret i dokazi kojim raspolaže tužiteljstvo. Do sada je bilo nejasno s kojim dokazima raspolaže druga strana, a i optužnica je obuhvaćala trgovanje djecom. Spominjao se i članak koji govori o trgovanju u svrhu iskorištavanje za što je kazna do 30 godina.

Na sudu će se najvjerojatnije pojaviti i Ivan Pernar koji već dva mjeseca boravi u Zambiji jer želi svjedočiti protiv Hrvata, piše Večernji list. Na suđenju će biti svjedok tužiteljstva. No u Ministarstvo vanjskih poslova ne potvrđuju tu informaciju, kažu kako nemaju podatke ni o kojem svjedoku koji će svjedočiti protiv Hrvata.

Prebacivanje suđenja na viši sud, stručnjaci upućeni u temu, ali s ogradom, za Večernji list su protumačili kao dobar, odnosno kao dodatni osigurač da se slučaju želi pristupiti maksimalno profesionalno, pogotovo na medijsku pozornost koju ima i u Zambiji, ali i u svijetu, jer odjeci slučaja nisu ostali samo ograničeni na Hrvatsku.

Komentirajte prvi

New Report

Close