Provođenje projekta upravljanje kvalitetom u destinaciji Gorski kotar

Autor: Objava za medije , 16. travanj 2021. u 16:20
FOTO: Višnja Bolf - Vražji prolaz

Turistička zajednica Gorskog kotara u suradnji s tvrtkom Feel IQM započela je s provođenjem projekta Integralnog upravljanja kvalitetom, IQM Destination Gorski kotar, kojim se želi postići sustav upravljanja destinacijom s učinkovitim i mjerljivim elementima.

„U samom startu djelovanja Turističke zajednice Gorski kotar želimo postaviti zdrave temelje upravljanja destinacijom, a postavljanje visokog standarda kvalitete upravo je poluga kojom ćemo to postići.“ – naglasio je Petar Hrg, direktor TZ Gorski kotar.

Projektom IQM Destination potiče se kvaliteta na području cijelog Gorskog kotara. Stvara se potrebna sinergija koja jača ukupnu konkurentnost, savjetuje se dionike u destinaciji kako unaprijediti cjelovitu destinacijsku kvalitetu, promovira se autohtonost Gorskog kotara, prirodne i kulturne vrijednosti. U fokusu projekta su posjetitelji koji destinaciju doživljavaju u cijelosti. Cjelokupni projekt ima mjerljivost, te se kontroliraju ciljevi i rezultati. Odgovornim i održivim turizmom promiču se temeljne vrijednosti destinacije, a poseban je naglasak na kvaliteti života stanovnika u turističkoj destinaciji.

Hrg je pozvao i potencijalno sve subjekte koji su zainteresirani za uključivanje u turističke aktivnosti, te smatraju da će svojim doprinosom pridonijeti oplemenjivanju turističke ponude Gorskog kotara. Prijave se zaprimaju putem maila visit@gorskikotar.hr do 30.4.2021. godine ili se jednostavno može popuniti online forma.

Dodao je kako su se odlučili za IQM Destination koncept jer se temelji na održivom razvoju i odgovornom turizmu, postavljanju standarda kvalitete i učinkovitom praćenju rezultata što je osnova za daljnji rast i razvoj. To će utjecati na kreiranje novih destinacijskih turističkih proizvoda te stvaranje novih ekonomskih vrijednosti. Želimo dati naglasak na jačanju komunikacije i sinergije u destinaciji, te poticanju na izvrsnost, rekao je.

Projekt će se realizirati kroz više faza. Prva faza usmjerit će se na screening trenutnog stanja i definiranja mogućih poboljšanja, a druga faza je osiguranje ciljanih edukacija svim učesnicima projekta. Cilj je edukacijama postići jedinstven standard kvalitete pružene usluge u destinaciji, te osigurati učinkovite alate za daljnji rast i razvoj svih učesnika projekta. Sudjelovanje na projektu za sve dionike kao i edukacije se ne naplaćuju.

„Odlučili smo se za ovaj koncept jer ga je Svjetska turistička organizacija (UNWTO) prihvatila kao jedan od najboljih primjera u praksi, a ujedno ima i preporuke Ministarstva turizma i sporta te Hrvatske turističke zajednice, uz dokazane primjere u praksi.“ – kazao je Hrg. IQM Destination koncept prezentiran je na 42. Kongresu pridruženih članica Svjetske turističke organizacije održanom u Madridu tijekom studenog prošle godine, a tvrtka Feel IQM primljena je kao pridružena članica Svjetske turističke federacije.

Nositelji projekta IQM Destination Gorski kotar su TZ Gorskog kotara te predstavnici privatnog i javnog sektora: hotelijeri, kampovi, privatni smještaj, restorani, lokalni proizvođači, turističke agencije, suvenirnice, trgovine, komunalna društva u destinaciji, odgojno-obrazovne ustanove, udruge, sportski klubovi, zadruge i sl.

Informacije o načinu prijave za sudjelovanje na projektu IQM Destination Gorski kotar

Tko se može uključiti u projekt IQM Destination Gorski kotar?
Uključiti se mogu svi dionici koji svojim radom doprinose razvoju i kvaliteti turizma (ugostiteljski objekti, hoteli, privatni iznajmljivači, kampovi, OPG-i, udruge, turističke agencije, atrakcije i dr.). Nakon prijave na javni poziv slijede koordinacije, te posjete prijavljenim dionicima i individualni savjeti o marketinškim aktivnostima u cilju poticanja izvrsnosti i umreženosti.

Naplaćuje li se sudjelovanje u projektu?
Sudjelovanje u projektu i edukacije se ne naplaćuju.

Kako se uključiti u projekt IQM Destination Gorski kotar?
Ispunite niže navedene podatke i pošaljite ih mailom na visit@gorskikotar.hr do 30.4.2021. godine ili jednostavno popunite online formu.

Prijave putem maila
Molim vas u prijavi navedite sljedeće podatke:

1. Ime i prezime osobe koja prijavljuje sudjelovanje (odgovorna osoba)
2. Naziv tvrtke/subjekta
3. Djelatnost kojom se bavite
4. Adresa na kojoj se objekt nalazi
5. Kontakt e-mail
6. Kontakt telefon
7. Web adresa ili link ako promovirate svoju djelatnost putem mreža Google My Business, TripAdvisor, Booking, AirBnB, ostalo.
8. Naziv na društvenim mrežama ili link ako promovirate svoju djelatnost putem mreža Facebook, Instagram, Youtube.

Slanjem prijave za sudjelovanje u projektu pristajete da se vaši podaci koriste u svrhu promocije, umrežavanja i unapređenja kvalitete usluge u destinaciji, a ako više ne želite primati informacije, molimo vas da nas obavijestite na e-mail visit@gorskikotar.hr. Prikupljeni podaci bit će korišteni isključivo tijekom provođenja projekta. Sve informacije vezane uz obradu osobnih podataka možete dobiti slanjem upita voditeljima projekta na gore navedenu e-mail adresu. Sudionici u svakom trenutku mogu povući ovu privolu u kojem slučaju se voditelji projekta dužni izbrisati sve prikupljene osobne podatke sukladno Općoj uredbi o zaštiti podataka, nacionalnom zakonodavstvu te internim pravilnicima o zaštiti osobnih podataka.

New Report

Close