Prosječan Hrvat godišnje popije 28 litara vina i pojede 8,5 kg ribe. Te brojke pokazuju da se po vinu nalazimo pri vrhu konzumacije, no ribe jedemo još uvijek upola manje od svjetskog prosjeka.
Unatoč nedovoljnoj konzumaciji u Hrvatskoj, ribarstvo značajno sudjeluje u izvozu prehrambenih proizvoda, i jedna je od malobrojnih gospodarskih grana s pozitivnom vanjsko – trgovinskom bilancom. Tijekom prvih 11 mjeseci 2013. svježe ribe izvezeno je za 109 milijuna dolara dok je na uvoz potrošeno 78 milijuna dolara.
Važna obavijest:
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Poslovni.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Poslovni.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.Uključite se u raspravu