Prijavite se za sudjelovanje na okruglom stolu

riba_i_vino riba_i_vino

Info

Mjesto i vrijeme

Srijeda, 9. travnja s početkom u 9:30 sati, restoran Bon Appetit, Heinzelova 62a, Zagreb

Kontakt

Za dodatne informacije obratite nam se s povjerenjem!
Tel: +385 1 6326 085
Mob: +385 91 640 0832
e-mail: poslovni-centar-znanja@poslovni.hr

Kako potrošnju ribe promovirati i poticati na domaćem i turističkom tanjuru? Postoji li recept za veću proizvodnju i kakvoću vina? Kako Hrvatsku brendirati kao destinaciju biranih vrhunskih autohtonih vina, ali i najkvalitetnije ribe?
Kako unaprijediti potencijal u akvakulturi? Kako autohtone hrvatske proizvode ponuditi kao dodanu vrijednost turizmu? Koji su potencijali razvoja i mogućnosti izvoza ovakvih proizvoda?


Odgovore na ta i mnoga druga pitanja dobit ćete, ako se prijavite za sudjelovanje u ovom okruglom stolu.

Ribarstvo značajno sudjeluje u izvozu prehrambenih proizvoda, ono je jedan od malobrojnih gospodarskih grana s pozitivnom vanjsko-trgovinskom bilancom. Hrvatska uvozi značajne količine proizvoda male vrijednosti (haringa za uzgoj tune), a izvozi proizvode visoke tržišne vrijednosti što može biti značajna prednost u razvoju novih tržišta. U financijskoj omotnici za ribarstvo je za 2013. godinu EU odredila iznos od 8,7 milijuna eura, za 2014. povećala je na 20 dok je za 2015. najavljeno 26 milijuna eura.

Proizvodnja vina posljednjih godina kreće se između 1,2 i 1,4 milijuna hektolitara, a raznolikost sorti raskošna je budući da ih se uzgaja 240, od kojih je najznačajnija graševina sa udjelom 22 posto dok na bijela vina otpada čak 65 posto proizvodnje. U sustavu zaštite kontroliranog zemljopisnog podrijetla u 2013. bilo je 1337 vinara. Hrvat u prosjeku godišnje popije oko 28 litara vina.

U financijskoj omotnici koju nam je odredila Europska komisija Hrvatska za razvoj vinogradarstva i vinarstva godišnje može potrošiti 11,8 milijuna eura.

Moderatorica panel rasprave je gđa Božica Babić, dugogodišnja novinarka Poslovnog dnevnika i apsolutni doajen u hrvatskim novinarskim krugovima kada je u pitanju poljoprivredno-prehrambeni sektor i retail. Nakon panel rasprave slijedi degustacija i lagana zakuska na temu okruglog stola.

Program: 
09:30 – 09:45 – okupljanje i registracija sudionika
09:45 - 10:00 - uvodni govor
10:00 - 11:30 – panel rasprava: Riba i vino
11:30 - 12:00 – degustacija i lagana zakuska

Kolika je cijena kotizacije?

Puna cijena kotizacije iznosi 300,00 kn + PDV. U slučaju rane prijave, do 2. travnja 2013. i uplatu do 3. travnja, cijena kotizacije iznosi 240,00 + PDV. U cijenu je uključen i "all access" mjesečni digitalni paket Poslovnog dnevnika koji uključuje pristup portalu na desktopu računala i mobilnog telefona te iPad aplikaciju za tablet uređaje.

Kako se prijaviti?

Želite li se prijaviti za sudjelovanje u okruglom stolu, molimo Vas da nam pošaljete ispunjenu prijavnicu ili podatke naznačene u prijavnici na e-mail adresu: poslovni-centar-znanja@poslovni.hr najkasnije do 7. travnja 2014. Po zaprimljenoj prijavi, poslat ćemo Vam predračun za plaćanje kotizacije. Dokaz o plaćenoj kotizaciji potrebno je poslati na e-mail: poslovni-centar-znanja@poslovni.hr kako biste osigurali svoje mjesto na okruglom stolu. Račun ćete dobiti nakon održavanja okruglog stola.

Otkazivanje sudjelovanja: Polaznici mogu poslati zamjenu za prijavljenog sudionika.

Poziv i program u PDF- u preuzmite ovdje. Prijavnicu za kotizacije preuzmite ovdje.

Doznajte više:

Za dodatne informacije obratite nam se s povjerenjem!

Poslovni centar znanja
Tel: + 385 1 6326 000, 6326 033
Mob: + 385 91 6500 480, 098 1620 214
e-mail: poslovni-centar-znanja@poslovni.hr

Radujemo se Vašem dolasku!

Prijava za seminar

Fizička osoba
Pravna osoba
Samo registrirani korisnici mogu komentirati
Nemaš korisnički račun? Registriraj se ovdje! Prijavi se ovdje!
Info

Mjesto i vrijeme

Srijeda, 9. travnja s početkom u 9:30 sati, restoran Bon Appetit, Heinzelova 62a, Zagreb

Kontakt

Za dodatne informacije obratite nam se s povjerenjem!
Tel: +385 1 6326 085
Mob: +385 91 640 0832
e-mail: poslovni-centar-znanja@poslovni.hr