Klimatske promjene, blage zime i sušna vrela ljeta – sve više muke zadaju i proizvođačima kulena. Na obiteljskim gospodarstvima koja taj izvorni suhomesnati proizvod s europskom zaštitom proizvode na tradicijski način – teško je u prirodnim uvjetima očuvati svježinu i kakvoću proizvoda. Pokazalo je to i nedavno stručno ocjenjivanje kulena u Požegi – uzorke su poslali svi koji u Slavoniji i Baranji imaju domaću sirovinsku bazu i žive od proizvodnje kulena i drugih suhomesnatih delicija. Jedino što u ovim uvjetima mogu jest da nabave klimatizirane komore, a mnogi se s projektima već prijavljuju na natječaje za europske potpore, piše HRT.
Ovo je kralj slavonskih i baranjskih stolova. Mami nepce okusom i bogatom aromom, godi oku svježom, crvenom bojom, mramornom strukturom na prerezu.
Važna obavijest:
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Poslovni.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Poslovni.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.Uključite se u raspravu