Privatnom poduzetniku ‘najljepši dio Pule’ na 99 godina

Autor: Poslovni.hr , 31. srpanj 2015. u 15:32
Foto: Dusko Marusic/PIXSELL

Koncesija se ulagačima daje na 99 godina. Protiv toga su već godinama oporba i građanske udruge, koje su i sinoć organizirale prosvjed.

Pulsko gradsko vijeće dalo je suglasnost državi za raspisivanje natječaja za područje bivšega vojnog kompleksa Muzil, koji će postati veliki turistički kompleks s luksuznim hotelima te golfskim igralištem. To područje smatra se najljepšim gradskim područjem.

Koncesija se ulagačima daje na 99 godina. Protiv toga su već godinama oporba i građanske udruge, koje su i sinoć organizirale prosvjed. 

Članovi građanske udruge "Volim Pulu" koji su prosvjedovali najviše se protive načinu privatizacije, jer se 170  hektara najljepšeg (i najzapadnijeg) gradskog područja uz more planira dati u koncesiju na 99 godina privatnome poduzetniku. Građani su svoje negodovanje iskazali tijekom javnih rasprava, a čak 72 posto njih želi da Puljani odlučuju o upravljanju Muzilom. 

Predstavnica inicijative "Volim Pulu" Dušica Radojčić za HRT kaže kako "nema nikakve sumnje da se ovakva odluka donosi protiv volje građana".

"Pa se onda s pravom pitamo u čijem se interesu donose ovakve odluke? Podsjećam: koncesija na 99 godina, petina grada", kazala je.

Kada se pronađe koncesionar na prostoru Muzile bi trebalo biti izgrađeno golf igralište s 18 rupa, zatim hoteli s 2.300 kreveta i apartmani sa četiri i pet zvjezdica, marina te pomorski muzej, što bi grad učinilo bogatijim, kaže pulski gradonačelnik Boris Miletić. 

Nakon što se u rujnu prikupe neobvezujuće ponude zainteresiranih ulagača u budući turistički kompleks Muzil, država će raspisati javni natječaj na kojem će se prikupljati obvezujuće ponude. Iz Državnog ureda za upravljanje državnom imovinom kažu da će u obzir uzeti jedino profitabilne ponude. 

Komentari (5)
Pogledajte sve

Tipična Hrvatska priča, zašto bi ti imao nešto i napravio ako ja ne mogu 🙂

A da pri tome još i zaradiš, multipliciraš investiciju, to je onda totalna katastrofa jer ću ja imat tada još i manje, hbga

Kada 24 sata,index, odnosno yellow press ovako bombasticno titluje, mogu donekle shvatiti, ali kad Poslovni radi isto, onda je to katastrofa.
Naslov u Poslovnom dnevniku bi trebao glasiti: konacno je kilava gradska uprava donijela pravu politicku odluka, koja ce omoguciti razuman razvoj grada i otvoriti nove perspektive, ne samo Pule kao top turisticke destinacije, nego i sire. Zato, bravo gradski vijecnici na ovoj deset godina zakasnjeloj odluci.

Fisher tako je!!! U toj Puli možeš vidjet samo jad i bijedu, hrpu cigana i manjka radnih mjesta. I onda se nađe neka jadna skupina, kao i svaki puta koja ništa ne želi, ali bi zato ista ta jadna skupina rado putovala u neke atraktivne zemlje koje obiluju raznim ponudama za koje nikad nisu znali ni da postoje. Zavidni ljudi, katastrofa!!!

Tko je dao gradskom vijeću za pravo da donosi ovakve odluke, s kojima se ne slaže većina građana? To je kazneno djelo zloupotrebe položaja i ovlasti, a može biti i veleizdaja.

New Report

Close