Pristiglo više neobvezujućih ponuda za privatizaciju Hotela Maestral

Autor: Poslovni.hr/Hina , 05. studeni 2014. u 11:47
Foto: Dalibor Urukalović / Pixsell

Dubrovački Hoteli Maestral u većinskom su državnom vlasništvu.

Centar za restrukturiranje i prodaju zaprimio je iskaz interesa više domaćih i stranih potencijalnih investitora za kupnju dionica Hotela Maestral, izvijestio je u srijedu Državni ured za upravljanje državnom imovinom (DUUDI).

Dubrovački Hoteli Maestral u većinskom su državnom vlasništvu. Trenutno su u novom, drugom krugu prodaje, koji je počeo 1. listopada, nakon što je neuspješno završila prva 'potraga' za investitorom, koja se u dva kruga natječaja, za neobvezujuće pa obvezujuće ponude, provodila od početka ove godine do kraja rujna.

U prvom krugu privatizacije za Hotele Maestrala je stiglo ukupno 18 pisama namjere, ali nakon provedbe obvezujućeg kruga u sklopu kojeg su objavljeni i uvjeti prodaje s početnom cijenom za dionice od 168,3 milijuna kuna te traženjem 90 milijuna kuna ulaganja u tri godine iz vlastitih sredstava, nitko nije poslao obvezujuću ponudu.

Sada se na prodaju ponovno nudi 352.011 državnih dionica Hotela Maestral, što čini 68,25 posto njihovog temeljnog kapitala.

Rok za podnošenje pisma namjere za iskazivanje interesa u prvom krugu novog natječaja istekao je 31. listopada u 15,00 sati. CERP je do toga roka zaprimio više neobvezujućih pisama interesa, ne navevši točnu brojku.

Kako se navodi u priopćenju, potencijalni investitori koji su dostavili pisma interesa nisu u drugom krugu dužni predati obvezujuću ponudu. Svi ponuditelji koji su dostavili pismo interesa bit će pisanim putem pozvani na podnošenje obvezujućih ponuda.

Ta dubrovačka hotelska tvrtka prvih je devet mjeseci ove godine završila s 9 posto višom dobiti nego u istom prošlogodišnjem razdoblju ili s 9,3 milijuna kuna, pokazuje njezino financijsko izvješće. U tome razdoblju u njihovim smještajnim kapacitetima ostvareno je 128,6 tisuća noćenja, što je najviše u zadnjih deset godina.

Komentirajte prvi

New Report

Close