Premijer Orešković: Ne dajem ostavku, pozivam Karamarka i Petrova da se povuku sa svojih dužnosti!

Autor: Tina Lakić , 03. lipanj 2016. u 13:20
Foto: Marko Prpic/PIXSELL

To je bilo prvo obraćanje premijera javnosti nakon što je u četvrtak odjednom odgođena sjednica Vlade. Veliki broj zastupnika izašao je iz Saborske dvorane i odlučio ispred nje na televiziji pratiti obraćanje Oreškovića.

"Ne dajem ostavku niti sam to planirao", odmah je rekao Orešković na samom početku te objasnio da je jučer morao otići na hitan sastanak sa kolegama iz SOA-e te naglasio da ne može o detaljima tog sastanka. 

"Kao što znate, odnosi između Karamarka i Petrova i mene postali su prevelik teret za RH. Pozivam gospodina Karamara i gospodina Petrova da se povuku sa svojih dužnosti kako bi ova Vlada mogla nastaviti reforme i izvesti ovu zemlju iz krize", bio je jasan Orešković te dodao da je to u nacionalnom interesu.

>> Član predsjedništva HDZ-a: Da sam ja premijer Orešković dao bih ostavku

>> Oreškoviću pukao film, ministri ostali zatečeni

Premijer je prilično jasno rekao da ne želi nove izbore.

"Vlada je već pokazala da smo pokrenuli kvalitetne reforme, imamo dobre temelje i ako možemo ovu političku situaciju srediti, ovo će biti sjajna godina za RH. Ovo će sada biti bitka za Hrvatsku i nadam se da će ljudi donositi odluke koje su u najboljem interesu Hrvatske, te da ćemo zajedno ići naprijed", rekao je premijer i otišao. Novinari nisu dobili mogućnost postavljanja pitanja.

Komentari (1)
Pogledajte sve

mislin da mu je ovo jedino rijesenje.
s budalama nemozes naprid.

New Report

Close