Slovenija već u subotu uvodi kontrole na granici s Hrvatskom. Poznato je i koliko će trajati

Autor: Poslovni.hr , 19. listopad 2023. u 13:42
foto: srecko niketic/pixsell

Istu odluku donijela je i Italija, koja je u utorak navečer objavila da zbog povećane prijetnje od terorizma u Europi i na Bliskom istoku uvodi nadzor na granici sa Slovenijom.

Slovenska je vlada na sjednici u četvrtak izglasala uvođenje kontrola na granicama s Hrvatskom i Mađarskom. Odluka stupa na snagu ove subote, a trajat će 10 dana, s mogućnošću produljenja roka.

Istu odluku donijela je i Italija, koja je u utorak navečer objavila da zbog povećane prijetnje od terorizma u Europi i na Bliskom istoku uvodi nadzor na granici sa Slovenijom. Uvođenje nadzora predviđeno je za subotu, za početak na 10 dana s mogućnošću produljenja.

‘S ministrom unutarnjih poslova Matteom Piantedosijem komunicirali smo na europskoj razini odluku talijanske vlade o ponovnom uspostavljanju kontrole na granici između Italije i Slovenije. Privremena suspenzija važenja Schengenskog sporazuma o slobodnom kretanju u Europi postala je nužna zbog sve slabije situacije na Bliskom istoku, jačanja migrantskih tokova duž balkanske rute, a posebno zbog pitanja nacionalne sigurnosti’, napisala je talijanska premijerka Giorgia Meloni na mreži X.

‘Preuzimam potpunu odgovornost za ovu odluku’, dodala je.

Komentirajte prvi

New Report

Close