Popovača dobila status grada

Autor: Poslovni.hr/Hina , 12. travanj 2013. u 15:39
Photo: Patrik Macek/PIXSELL

Popovača je postala grad, odlučio je danas Hrvatski sabor, izmijenivši zakon o područjima županija, gradova i općina.

Popovača je postala grad, odlučio je danas Hrvatski sabor, izmijenivši zakon o područjima županija, gradova i općina.

Izmjenom istog zakona, općina Mala Subotica ušla je u sastav Grada Čakovca.

Sabor je odbio prijedloge da se vodičko naselje Gaćelezi i sisačko Komarevo proglase područjima od posebne državne skrbi, što su predlagali odbor za lokanu samoupravu, odnosno laburist Mladen Novak.

Većina je potvrdila mišljenje Odbora za Ustav, Poslovnik i politički sustav da predsjednik Sabora Josip Leko nije povrijedio saborski Poslovnik kada je premijeru Zoranu Milanoviću dopustio da na zastupničko pitanje Tomislava Karamarka (HDZ) na aktualnom prijepodnevu odgovara četiri, umjesto uobičajenih dvije minute.

Zastupnici su potvrdili odluku Mandatno-imunitetnog povjerenstva kojom se odbija zahtjev ministra zdravlja Rajka Ostojića da se skine imunitet HDZ-ovcu Darku Milinoviću kako bi ga kazneno gonio zbog klevete.

Zastupničku prisegu dao je Davor Miličević, koji će u HDZ-ovim zastupničkim klupama zamijeniti Petra Čobankovića, koji je nedavno podnio ostavku na zastupničku dužnost.

Na prijedlog Branka Bačića, Sabor je dao vjerodostojno tumačenje Zakona o socijalnoj skrbi, po kojemu je za imenovanje predstavnika osnivača u upravnim vijećima centara za socijalnu skrb u županijama i gradu Zagrebu nadležan ministar.

U drugo čitanje upućen je prijedlog izmjena Zakona o osiguranju potraživanja radnika u slučaju stečaja poslodavca.

Sabor je zaključio ovotjedno zasjedanje, a sjednicu nastavlja u utorak, raspravom o izmjenama Zakona o PDV-u.

Komentirajte prvi

New Report

Close