Stožer razmatra vraćanje propusnice za kretanje po državi, evo koji je glavni razlog?

Autor: Poslovni.hr/Hina , 12. prosinac 2020. u 09:23
Foto: Hrvoje Jelavic/PIXSELL

U Stožeru smatraju da bi takva odluka bila dobra ali će s donošenjem čekati zadnji trenutak, piše u subotu Jutarnji list.

Ni dva tjedna nakon uvođenja novih, rigoroznijih mjera,  koje podrazumijevaju zatvorene kafiće, teretane, škole stranih jezika, dječje igraonice…,u Hrvatskoj nema poboljšanja epidemiološke situacije: apsolutni dnevni brojevi novozaraženih veći su nego u tjednu prije uvođenja mjera, a udjeli pozitivnih među svim testiranima gotovo su nepromijenjeni i iznose visokih 35 do čak 40 posto.

Ako se do 21. prosinca situacija drastično ne promijeni – a šanse za to su, kažu sugovornici Jutarnjeg, minimalne – mjere bi se, uoči blagdana mogle dodatno postrožiti a kako se neslužbeno doznaje, najozbiljnije se razmatra ponovno uvođenje propusnica za međužupanijsko kretanje, kako bi se tijekom Božića i tradicionalnih obiteljskih okupljanja spriječilo dodatno rasplamsavanje epidemije.

Režim prelaska iz jedne u drugu županiju samo uz posebnu propusnicu imali smo i tijekom prvog vala, tako da se i za Uskrs nije moglo putovati u druge županije. U Stožeru smatraju da bi takva odluka bila dobra ali će s donošenjem čekati zadnji trenutak, piše u subotu Jutarnji list.

Komentari (2)
Pogledajte sve

Građevinari koji rade na moru ili unutrašnjosti ….bit će oduševljeni.

Glavni razlog je neslosobnost

New Report

Close