FOTO: Do otvorenja restorana još sitno. No, bit će drugačije

Autor: Sergej Novosel Vučković , 11. prosinac 2020. u 15:13
Foto :Damir Špehar/PIXSELL

Zbog novog poslodavca Grad Bjelovar je uredio i prilaznu Pakračku ulicu.

Najveći lanac brze hrane u Hrvatskoj – McDonald’s, nastavlja s investicijama kao da nije godina najveće gospodarske krize koju pamtimo – u kratkom roku otvara dva restorana. Jedan već posluje – u zagrebačkom Španskom od sredine listopada, gdje osim unutarnjeg objekta postoji i usluga McDrive za naručivanje izvana te McCafé, a uskoro će proraditi i restoran u Bjelovaru. Prvotni termin bio je planiran za sredinu prosinca pa je pomaknuto za drugu polovicu mjeseca, no, i to se promijenilo.

“Otvorenje se pomiče za početak 2021.”, poručili su kratko u petak za Poslovni dnevnik iz McDonald’sa Hrvatska, ne precizirajući, pak, definitivan datum početka rada novog restorana. Sve ovisi o, sada je to jasno, razvoju epidemiološke situacije, jer i sadašnja je utjecala na odgodu termina.

Ostaje stoga otvoreno i pitanje hoće li ili neće to biti klasični događaj otvaranja vrata, s ulaskom ljudi i konzumacijom u interijeru ili terasi, balonima, zabavnim programom… Takvo što formalno je zabranjeno do 21. prosinca dokad vrijede mjere obustave primanja gostiju u ugostiteljske objekte, te ograničenje javnih okupljanja. Tako potvrđuju i iz McDonald’sa Hrvatska:

“Točan datum otvorenja ovisit će o epidemiološkoj situaciji”, navode, uz napomenu da će se naruždbe izdavati na McDriveu za goste koji stižu vozilima, ili, pak, preko usluge McWalk, za one koji će stupiti na vrata restorana i tamo “s nogu” naručiti i preuzeti paket s hranom i/ili pićem.

Objekta Bjelovaru već je dobio finalni obris i građani su, doznajemo, prilično nestrpljivi dočekati mogućnost probati tamošnji BigMac, počastiti Happy Mealom djecu, srknuti kavu ili smazati pitu. Štoviše, tome se vesele i zaposlenici, kojih će u bjelovarskom Macu biti, kažu iz centrale u Zagrebu, 40-ak.

“Investicija u restoran, koji je naš 37. u Hrvatskoj, vrijedna je više od dva milijuna eura, a Bjelovar je 15. grad u kojem poslujemo”, obavijestili su iz McDonald’sa Hrvatska. Ranije je direktor Pavel Pavliček istaknuo i ovo:

“Kriza je pred nas postavila mnogo izazova i zato nam je posebno drago što i dalje možemo ulagati”.

Zbog novog poslodavca Grad Bjelovar je uredio i prilaznu Pakračku ulicu, a ugošćavanjem globalnoga brenda prestigao je susjednu Koprivnicu te je sad uz Varaždin, Sisak i Veliku Goricu četvrti grad u krugu 90-ak kilometara od Zagreba s ovim fast food lancem. Za Čakovec se par godina govorilo da će ga dobiti, ali su iz uprave proljetos takve špekulacije odagnali porukom da zasad taj grad nemaju u planu.

Inače, dok se ponovno ne omogući uobičajeno funkcioniranje ugostitelja, nove mjere donose dodatne izazove u organizaciji poslovanja unutar restorana te je fokus i dalje biti na zaštiti zdravlja zaposlenika i gostiju, uz poštivanje svih higijenskih i sigurnosnih standarda. Usluge McDrive i McWalk, kao i McDelivery u nekim gradovima (ne Bjelovaru), djeluju cijeli dan, a tamo gdje je to izvedivo (ovisi od grada od grada) omogućena je i dostava posredstvom servisa Glovo i Pauza.hr.

Komentirajte prvi

New Report

Close