Ponude za subvencioniranje stambenih kredita podnijelo 12 banaka, poznata i visina kamate

Autor: Poslovni.hr/H , 01. kolovoz 2019. u 10:15
FOTO: GettyImages

Ministar graditeljstva i prostornoga uređenja Predrag Štromar rekao je u četvrtak prije sjednice Vlade da je 12 banaka podnijelo zahtjev za sudjelovanje u subvencioniranju stambenih kredita za mlade te da se kamatne stope kreću između 2,19 i 3,75 posto.

Štromar je kazao i da će  9. kolovoza objaviti koje su to banke i s kojim su kamatnim stopama izišle.

Na primjedbu da subvencionirani krediti dižu cijene nekretnina, odgovorio je kako cijene rastu zbog rasta gospodarstva i turizma te da je to utvrdio Ekonomski institut.

Na novinarsko pitanje što će biti ako se HDZ ogluši na  HNS-ove prijedloge vezane uz poreznu reformu, rekao je da će razgovarati, dodavši da su dva kruga rasprave u Saboru te da ima ima još dosta vremena.  

Na pitanje ide li otkup dionica Ine od MOL-a presporo, istaknuo je da je bitno da Ina radi dobro, da investira, da zapošljava i da raste gospodarstvo.

"Nije mi toliko bitno tko je vlasnik Ine. Moramo znati tko je vlasnik, moramo riješiti to nedefinirano pitanje , ali meni je bitno da upravljanje bude kvalitetno, da se više investira da se više i bolje radi u Ini", smatra Štromar. 

Upitan je li on za to da Hrvatska otkupi Inu, rekao je da će konzultant reći što je najbolje.

Komentirajte prvi

New Report

Close