Policijski partolni brod Sveti Mihovil ide na dražbu, vrijedi milijune

Autor: Jadranka Dozan , 30. rujan 2021. u 14:23

Riječ je o za rashodovanom 24-metrašu izgrađenom 1999. čija je nabavna vrijednost bila 21,9 milijuna kuna, a procjenjena tržišna vrijednost mu je 2,8 milijuna

Ministarstvo unutarnjih poslova uskoro bi trebalo objaviti javni poziv za licitaciju za policijski patrolni brod “Sveti Mihovil”.

Odluka o prodaji rashodovanog 24-metraša proizvedenog prije više od dva desetljeća (1999.) jedna je od točaka današnje sjednice Vlade. Kako se navodi, za to plovilo nabavne vrijednosti 21,9 milijun kuna procjenjena tržišna vrijednost iznosi 2,8 milijuna kuna, a novac koji će se dobiti dražbovnom prodajom prihod je držanog proračuna.

“Sveti Mihovil” je hrvatski proizvod namjenski projektiran za MUP. Izgrađen je u velolučkom brodogradilištu Greben s glavnom zadaćom nadzora morske granice i kontrole pomorskog prometa.

Inače, sukladno Strategiji razvoja pomorske policije, flota pomorske policije se, s obzirom na veličinu i vrstu plovila, sastoji od tri tipa plovila (A kao najveći, te B i C). Prilikom poništenja natječaja za nabavu dvaju novih plovila početkom ove godine MUP je naveo da ona ukupno broji više od pedeset, s tim da je onih najvećih, tipa A, sedam.

 

Komentirajte prvi

New Report

Close