Plenković objavio: Naplatili smo 234.000 eura kazni zbog nepoštenih poskupljenja

Autor: Poslovni.hr/Hina , 17. siječanj 2023. u 11:55
Foto: Patrik Macek/PIXSELL

Premijer Andrej Plenković izvijestio je u utorak da je Državni inspektorat izrekao 151 novčanu kaznu ukupno vrijednu 234.000 eura subjektima koji su se kod uvođenja eura počeli ponašati po nepoštenim poslovnim praksama.

To će se nastavit i dalje, rekao je premijer u aktualnom prijepodnevu i naglasio da Vlada nakon toga ima tri arsenala.

To su ukidanje subvencija, dodatni porezi i vraćanje cijena na neki raniji rok, kazao je, podsjetivši da je Vlada u prošloj godini za građane i gospodarstvo dala tri paketa pomoći vrijedna 3,6 milijardi eura.

Vidjet ćemo kako će se subjekti ponašati, odgovorio je premijer Peđi Gribinu (SDP), čije su pitanje i premijerov odgovor izazvali brojne reakcije.

Grbin premijeru: Kada ćete arsenal koji imate predstaviti javnosti 

Grbin je, naime, podsjetio premijera na izjavu da će kava nakon uvođenja eura poskupjeti 2 do 3 lipe, ustvrdio da su ga svi u Saboru upozoravali što će se dogoditi nakon uvođenja eura i potrebu da Vlada reagira.

Znam da imate puno prioriteta koji nisu u Hrvatskoj, no kada ćete arsenal koji imate u rukama predstaviti javnosti, a plodovi vašeg rada biti vidljivi, pitao je Grbin.

Plenković mu je uzvratio da se njegovo pitanje i doprinos općenito, može svesti na veliku nulu.

Posjetio je da je izjavu o kavi dao je prije ruske agresije na Ukrajinu i svih kriza koje je ta agresija pokrenula, te naglasio kako, za razliku od Grbina, ne smatra unaprijed da je dio gospodarskih subjekata sklon prevari, ide u dobroj vjeri.

Grbin: Pa jeste li vi glupi?

Sam Grbin je premijeru uzvratio kako se znalo da je njegova vlada korumpirana i nesposobna, a danas se saznalo da je i naivna.

Govorite da ste postupali u dobroj vjeri očekujući da trgovci u konverziji neće dizati cijene, pa jeste li vi glupi, upitao je SDP-ov zastupnik.

“Uvođenje eura za nas je trebalo biti dobro, majstore i to ste uprskali, čega se god dotakne vi i to zaribate”, rekao je Plenkoviću.

Budite pristojni, rekao je Grbinu predsjednik Sabora Gordan Jandroković, a Josip Borić (HDZ) dodao da se i Grbina može pitati na isti način, s obzirom kako vodi stranku.

Komentirajte prvi

New Report

Close