Plenković, Beroš i Jandroković javno se cijepili AstraZenecom

Autor: Poslovni.hr , 24. ožujak 2021. u 08:36
Screenshot foto

Europska agencija za lijekove (EMA) provela je istragu tih događaja te ustvrdila da je cjepivo AstraZenece sigurno i učinkovito.

Predsjednik Vlade Andrej Plenković, ministar zdravstva Vili Beroš i predsjednik Hrvatskog Sabora Gordan Jandroković cijepili su se javno pred TV kamerama danas u 9 sati

Trojac seu Banskim dvorima, javno cijepio cjepivom AstraZenece.

Time se pridružuju mnogobrojnim europskim dužnosnicima koji na taj način žele isključiti sumnje u kvalitetu toga cjepiva.

Prošloga se tjedna, tako, i slovenski državni vrh cijepio cjepivom AstraZenece kako bi ostalim građanima vratili povjerenje u to cjepivo.

Podsjetimo, i u Hrvatskoj i u Europi zavladalo je nezanemarivo nepovjerenje prema cjepivu AstraZenece nakon što je zabilježeno nekoliko smrtnih slučajeva povezanih s trombozama nakon cijepljenja tim cjepivom.

Europska agencija za lijekove (EMA) provela je istragu tih događaja te ustvrdila da je cjepivo AstraZenece sigurno i učinkovito.

“Cjepivo nije povezano s rizikom od tromboembolijskih slučajeva ili pojave krvnih ugrušaka. Na temelju dostupnih dokaza i analiza ne možemo u potpunosti isključiti vezu između cjepiva i ovih incidenata”, rečeno je.

Komentari (1)
Pogledajte sve

Zar nisu Plenkovic i Beros nedavno proboljeli koronu bez znacajnih simptomam Ono par dana radili od kuće kao kad imas gripu? A sad su jadnim i bolesnim starcima uskratili cjepivo? Isto kao i Kolarić koji je govorio kako su se ljudi razboljeli jer su neodgovorni, a onda se i on razbolio valjda jer je bio jako neodgovoran. I taj mladić u naponu snage je odmah potrcao da se cijepi prije ugrozenih staraca. Jadno i okrutno od Kolarica koji je gerontolog.

New Report

Close