Plaće su najviše u Hrvatskoj: Grad za dobar biznis u neposrednoj je blizini Zagreba

Autor: Poslovni.hr , 08. studeni 2018. u 09:50
Foto: Boris Ščitar / Pixsell

Većina Velikogoričana svoju plaću zarađuje u glavnom gradu Hrvatske.

Velika Gorica posljednjih se mjeseci u medijima ponajviše spominje zbog sjajnih rezultata novog nogometnog prvoligaša, no nakon podataka koje je objavila Financijska agencija (FINA) u tom gradu ima još više razloga za zadovoljstvo. Naime, on je prvi u Hrvatskoj po prosječnim plaćama radnika te po njihovoj produktivnosti. Neto plaće su u prosjeku veće nego u Zagrebu i Rijeci, javlja RTL.

Istina, većina Velikogoričana svoju plaću zarađuje u glavnom gradu Hrvatske, no upravo su blizina metropole, zračne luke i brza administracija velike prednosti ovog grada koji s okolicom ima više od šezdeset tisuća stanovnika. Trgovački lanac Lidl, koji bilježi promet u milijardama, ovdje ima sjedište, a dolazak je najavila i moćna Atlantic grupa.

Također, kako javlja RTL, svoje sjedište te logistički centar u Velikoj Gorici uskoro će imati i Hrvatska pošta koja je taj potez obrazložila činjenicom da je ta lokacija na strateški važnom mjestu za razvoj i poboljšanje procesa prijenosa pošiljaka, blizu Međunarodne zračne luke Franjo Tuđman i nedaleko od prilaza autocesti Zagreb – Sisak te brze gradske prometnice Zagreb – Velika Gorica. 

Komentirajte prvi

New Report

Close