U Virovitičko-podravskoj županiji starta pilot projekt koji će očito imati dalekosežno pozitivne učinke i na nacionalne ciljeve gospodarenja otpadom. Razlog? Mnogi smatraju da nosi snažan naboj u području aktivnosti vezanih uz jednostavno zbrinjavanje jednog dijela biootpada – ostataka od hrane.
Nacionalni cilj upravo smanjenje količine biootpada u komunalnom otpadu, a u ovom projektu bez velikih ulaganja na vrlo efikasan način omogućuje se građanima, naročito onima u višestambenim zgradama, prijemljivo rješenje kako praktično postupati s ostacima na mjestu nastanka. Dakle, u kuhinji gdje pripremaju obroke, moći ih odmah – drobiti.

Važna obavijest:
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Poslovni.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Poslovni.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.Uključite se u raspravu