Pazite kome iznajmljujete: Podstanar im je ispraznio kuću u kojoj je živio bez najamnine

Autor: Poslovni.hr , 05. listopad 2018. u 10:52
Arhivska fotografija: Pixsell

Jedino im preostaje privatna tužba…

U želji da zaštiti kuću koju je zbog sezonskog posla morala privremeno napustiti, mještanka Čepina Danijela Jurić, u dogovoru sa suprugom Andrijom, oglasila je njezin najam. Ubrzo su požalili jer im je najmoprimac, kako tvrde, rasprodao gotovo sav namještaj i druge stvari iz kuće. Da stvar bude gora, naglašavaju Jurići, njihovom se kućom koristio bez najamnine, piše Glas Slavonije.

– Prvo sam se raspitivala po Čepinu da netko uđe u kuću i čuva ju, a pri tome plaća samo režijske troškove. Kako nisam nikoga našla, u lipnju sam na društvenim mrežama oglasila da tražim podstanara i odmah se javio najmoprimac. Rekao je kako će sam oličiti kuću i bili smo u kontaktu te se sve činilo normalnim i prema dogovoru sve dok moj suprug prošlog tjedna nije došao iz Vodica gdje je, s obzirom na to da je u mirovini, bio sa mnom. Šokirao se vidjevši da u kući nema regala, tri kreveta, fotelje, štednjaka, alata, ribičkog pribora i mnogih naših stvari uz koje smo sentimentalno vezani – jada se Jurić, dodajući da je nekoliko dana prije njihov podstanar objavio fotografiju na Facebooku kako kuha fiš u kotliću koji je također iznesen iz njihove kuće.

Andrija Jurić odmah je otišao u Policijsku postaju Čepin, gdje ih je, kaže, čekao novi šok – rečeno im je da je riječ o utaji i da im jedino preostaje privatna tužba, ali i da moraju imati dokaz o vlasništvu nad stvarima, primjerice račune.

Komentirajte prvi

New Report

Close