Pavić: Zbog insinuacija i uvreda na osobni račun uplatio sam Ministarstvu 7071 kn

Autor: Poslovni.hr , 24. srpanj 2020. u 14:09
Foto: Patrik Macek/PIXSELL

Bivši HDZ-ov ministar, a sada saborski zastupnik Marko Pavić oglasio se na svom Facebook profilu nakon što je, kako tvrdi, sam kupovao poklone za kolege iz EU da bi im dao osobni touch.

Sve je otkrio Telegram, a na računima koji su objavljeni vidi se kako je Pavić kupio dezodorans i dva parfema Hugo Boss, kemijsku olovku Hugo Boss za 440 kuna te 36 butelja vina. Pravdao se kako nije bilo više protokolarnih darova. Sve zajedno koštalo je nešto više od 7000 kuna.

Danas je objavio kako je on taj novac uplatio Ministarstvu jer ne želi više polemizirati oko toga.

“Želim se osvrnuti na natpise u medijima punim insinuacija i uvreda na osobnoj razini o protokolarnim poklonima kojima sam se zahvalio kolegama ministrima zaduženima za koheziju te predstavnicima Europske komisije i Europskog parlamenta s kojima sam u zadnjih godinu dana intenzivno radio na hrvatskom predsjedanju te planiranju novog Višegodišnjeg financijskog okvira 2021.-2027.

Iznos protokolarnih poklona bio je 7.071,59 kuna. Iako je moja namjera bila dobra i podržavala je dobru diplomatsku praksu zbog insinuacija i uvreda na osobni račun kojima sam izložen zadnjih dana iznos od 7.071,59 kuna uplatio sam na račun Ministarstva regionalnoga razvoja i fondova Europske unije i odlučio protokolarne poklone financirati iz vlastitih sredstava te više nemam namjeru o tome polemizirati u medijima.

U srijedu 22. srpnja prisegnuo sam za zastupnika u Hrvatskom saboru i poslu saborskog zastupnika želim se u potpunosti posvetiti, a u svom radu posebno ću se fokusirati na europske teme”, napisao je Pavić.

Komentirajte prvi

New Report

Close