Pakao birokracije: Da biste obnovili prometnu, treba vam nepostojeći papir

Autor: Poslovni.hr , 30. travanj 2019. u 10:44
Foto: Zeljko Lukunic/PIXSELL

Status prenosimo u cijelosti.

Građanin je na Facebooku opisao komplicirani postupak obnove prometne dozvole i kazao da je Hrvatska na dnu Europe zbog komplicirane birokracije.

Status prenosimo u cijelosti.

"Zašto je Hrvatska na dnu Europe? Zato jer je najgluplja. Ono, skroz je najgluplja. Zemlja s posebnim mentalnim potrebama.

Gle sad. Tehnički pregled auta. U prometnoj su mi dozvoli popunjene sve rubrike, pa trebam novu. E, ali za izdavanje nove treba priložiti knjižicu vozila.

Ja to ne mogu jer mi se negdje izgubila. Nitko se time nije opterećivao jer je knjižica vozila kao vrsta dokumenta ukinuta još prije šest godina. Taj se dokument još od 2013. više ne izdaje. Ne postoji. Tko god sad obnavlja prometnu, a još uvijek ima knjižicu vozila, treba tu staru knjižicu priložiti, ona se onda poništi i više ju nemaš. The end.

E, ali jebiga — ja NEMAM taj nevažeći i više nepostojeći i nepotrebni dokument, pa mi oni ne mogu izdati prometnu. Da bi izdali prometnu, moraju poništiti knjižicu vozila. A oni nemaju što poništiti.

I onda, logično — što drugo? — moram ići na policijsku stanicu, prijaviti gubitak nepostojećeg i nevažećeg dokumenta i tražiti izdavanje novog, iako je nevažeć i pravno nepostojeć. Onda s tim novim (nevažećim i nepotrebnim) dokumentom, kakav država već šest godina zapravo ne izdaje, odem na stanicu za tehnički pregled, e da bi oni taj (nevažeći i pravno nepostojeći) dokument mogli poništiti!

I onda bez frke dobijem novu prometnu. Jednostavno, kaj ne?", napisao je građanin na Facebooku.

Komentari (1)
Pogledajte sve

Naravno, već se u Centru za vozila Hrvatske našao pravnik koji nam je objasnio kako smo potpuno u krivu, te kako nepostojeći dokument još uvijek nije van snage i kako ga treba imati kako bi se mogao poništiti…
Uvijek i svugdje će netko izići s “višim smislom” apsurda u kojima živimo. Naročito ako on sam piše zakone i/ili pravilnike i/ili živi od njih.

New Report

Close