Ovo je čovjek koji će voditi kampanju SDP-a

Autor: Poslovni.hr , 21. rujan 2023. u 11:50
Foto: Slaven Branislav Babic/PIXSELL

Stranka Možemo i službeno je predstavila kandidatkinju za premijerku. Sandra Benčić tako će izravno konkurirati Peđi Grbinu kojemu se zamjera loš rejting u javnosti.

Rejting bi Grbinu, ali i stranci trebao podići Ivan Jozić. Diplomirani ekonomist, stručnjak za digitalne transformacije bit će glavni koordinator kampanje, zadužen za SDP-ovu komunikacijsku strategiju, doznaje Večernji list.

Jozić je dosad bio voditelj digitalnog razvoja Večernjeg lista, voditelj digitalnog razvoja Poslovnog dnevnika, neko je vrijeme radio u Real Grupi, bio direktor Ureda za marketing HPB-a, radio je za Pevex kao direktor Sektora internetske prodaje i digitalne strategije. Ovo mu je prvi službeni angažman u nekoj političkoj stranci.

SDP-ov izborni program već je razrađen, sad je red da se dobro prezentira javnosti. Glavni naglasci kampanje bit će borba za veću socijalnu pravednost. U SDP-u u kampanju žele ući jako, svjesni da su oni temelj lijeve koalicije koja, kažu, jedina može srušiti HDZ sa vlasti.

Ivan Jozić, inače je rođen u Zenici, a živi i radi u Zagrebu ubraja se i među mlade hrvatske pisce, autor je zbirke priča “Muška svinja i dvadeset očajno ljubavnih”, a prije godinu dana s Vidom Meić objavio je knjigu “Šaptanje bankomatima i druge nježnosti”. Kako stoji na stranicama Frakture, finalist je i pobjednik nekoliko književnih natječaja u Hrvatskoj i regiji. Priče su mu uvrštavane u više domaćih i regionalnih antologija i publikacija.

SDP se nedavno našao na udaru kritika zbog poruke “bolje štrik oko vrata nego se mučiti” kojom su htjeli, kako kažu, upozoriti na loš status umirovljenika u Hrvatskoj. Poruku je na nož dočekala javnost, kritizirali su je marketing i PR stručnjaci, a Platformu Umirovljenici zajedno nazvala ju je novom dimenzijom privlačenja birača.

Komentirajte prvi

New Report

Close