Ovaj alat ključan je za turistički promet, u kratkom roku ostvareno čak milijun posjeta

Autor: Marija Crnjak , 09. lipanj 2021. u 13:54
Zadarska riva Photo: Marko Dimic/PIXSELL

HUT: interaktivna karta Hrvatske croatiacovid-19.info pokazuje epidemiološko stanje po županijama i otocima i ažurira se svakog dana

Veliki interes među stranim gostima izazvala je i interaktivna karta Hrvatske croatiacovid-19.info, koja pokazuje epidemiološko stanje po županijama i otocima i koja se ažurira svakog dana, javljaju iz Hrvatske udruge turizma. “Karta pokazuje Hrvatsku po NUTS 3 statističkim regijama, odnosno po županijama, što je točniji i relevantniji podatak u odnosu na kartu Europskog centra za kontrolu i prevenciju (ECDC) bolesti koji Hrvatsku dijeli na četiri NUTS 2 statističke regije”, ističu u udruzi.

Ujedno, prikaz Hrvatske po županijama već je prihvatio njemački Institut Robert Koch što je jako važno za uspjeh turističke sezone, motiviranje turističkih djelatnika i stanovništva županija na odgovorno ponašanje i ukazivanje na činjenicu da eventualan incident u jednoj destinaciji ne utječe na sigurnost u drugoj.

Kartu je od njenog predstavljanja posjetilo gotovo milijun korisnika, a u zadnjih 7 dana najviše iz Njemačke (36,8%%); Nizozemska(14,6%); Hrvatske (13,7%); Austrije (8,06%), Italije, Češke, Danske, Belgije, Slovačke i UK.

Komentirajte prvi

New Report

Close