Otvara se hitni prijem u KB Dubrava, trenutno imaju samo četiri covid-pacijenta

Autor: Poslovni.hr , 05. kolovoz 2021. u 10:05
Foto: Zeljko Hladika/PIXSELL

U Dubravi se trenutno nalaze samo četiri covid-pacijenta, a u bolnici se nadaju da od jeseni neće biti samo covid-bolnica.

Od danas je, nakon 288 dana zbrinjavanja samo covid bolesnika, opet otvorena Hitna služba Kliničke bolnice Dubrava za sve pacijente istočnog dijela grada Zagreba i okolnih mjesta.

Povoljnija epidemiološka situacija u Hrvatskoj i Zagrebu, te smanjenje broja covid bolesnika na bolničkom liječenju omogućili su Kliničkoj bolnici Dubrava da, nakon 288 dana zbrinjavanja samo teških covid bolesnika, otvore vrata svoje službe hitnog medicinskog prijema i za sve druge pacijente istočnog dijela glavnog grada Hrvatske i drugih mjesta koja gravitiraju ovoj zdravstvenoj ustanovi. Njih je oko 350 tisuća, a godišnje se u prosjeku u KB Dubrava napravi oko 56 tisuća pregleda, 11 tisuća hitnih hospitalizacija i više od tri tisuće hitnih operativnih zahvata.

“Za sutra je sve apsolutno spremno za adekvatan i kvalitetan prijem naših pacijenata. Sam upis pacijenata je na šalteru gdje se riješi administrativni dio, nakon toga pacijent ide na samu trijažu gdje se određuje kategorija hitnosti prijema pacijenta”, rekla je za RTL Sanja Krišto, v.d. glavne sestre Hitnog kirurškog prijema u KB-u Dubrava.

U Dubravi se trenutno nalaze samo četiri covid-pacijenta, a u bolnici se nadaju da od jeseni neće biti samo covid-bolnica.

“I KBC Zagreb, naša najveća ustanova, oformila je svoj covid-odjel, imaju svoju intenzivnu jedinicu tako da vjerujem da nas čeka mirnija jesen uz redoviti rad”, kazao je ravnatelj bolnice Ivica Lukšić. Dodao je i da se nada da neće biti potrebe da ponovno prolaze ono što su prošli.

Komentirajte prvi

New Report

Close