Otkriveno čija je vila kod Samobora u kojoj je Kovačević držao Toyotu s milijun eura u prtljažniku

Autor: Poslovni.hr , 25. rujan 2020. u 09:26
Donja Stubica- Kuća za odmor Dragana Kovačevića u selu Hrusavec izmedju Donje Stubice i Andrasevca. Foto: Boris Scitar/Vecernji list/PIXSELL

Gotovina u ukupnom iznosu većem od milijun eura pronađena je pretragom provedenom u utorak i srijedu u Samoboru.

Zaplijenjeni novac izravno se povezuje upravo s Kovačevićem, pri čemu postoji mogućnost da njegov prijatelj za tu gotovinu nije ni znao, javlja Jutarnji list.

Naime, kako Jutarnji doznaje iz neslužbenih, ali pouzdanih izvora, Kovačević je prije nekog vremena zamolio svog poznanika Deana Šparavca, jednog od direktora u tvrtki Alfa stan, da mu dopusti da u garaži njegove vile u Samoboru parkira svoj osobni automobil. Šparavec mu je to i dopustio. No, za to su u međuvremenu doznali i istražitelji te su pribavili potrebne naloge za pretres i upali u spomenutu garažu. Bio je to, neslužbeno se doznaje, pun pogodak.

U garaži su zatekli Kovačevićev pick-up, Toyotu Hilux. Kovačević inače u svojoj imovinskoj kartici nije naveo da posjeduje bilo kakav automobil, no, policija je raspolagala konkretnim informacijama da je upravo on koristio spomenutu Toyotu. A u vozilu je pronađena veća količina gotovog novca u raznim valutama i apoenima. Bilo je tu kuna, dolara, eura… Kada su sve zbrojili, istražitelji su došli do iznosa koji premašuje milijun eura.

Zanimljivo je da je u pretraženoj Toyoti Hilux pronađena i veća količina dokumentacije, koju je Kovačević očigledno u određenom trenutku odlučio skloniti. O kakvoj se konkretno dokumentaciji radi nije bilo moguće doznati, jer je i istražitelji tek trebaju pomno pregledati.

Komentari (2)
Pogledajte sve

Ista prezimena kao i u bijegu 1945 godine/ tzv ustaša/ su danas opet opljačkali hrvatski narod od 2000 godine naovamo !!!

Dug RH do 2000godine ili do detuđmanizacije je bio sa stvorenom vojskom i policijom i obnovom 9 milijardi dolara,a danas zadnjih 20 godina 340 milijardi kuna !!!

To je što se zna !!

A ovakvi svakodnevni “padobranci “poput Kovačevića Peteka itd su samo dokaz da je sve spremno Hrvatsku Državu izdati i predati u zagrljaj srbije opet.

Ovo Brisel neće dugo trpjeti

Jel to tragedija

Bit ce tu jos svega a neki ce se jako iznenaditi tko je jos sve u toj prici

HDZ zna se…

New Report

Close