Orešković najavio državno jamstvo za kredit Petrokemiji

Autor: Poslovni.hr/Hina , 23. kolovoz 2016. u 14:54
Foto: Sanjin Strukic/PIXSELL

Vlada je u prošli petak ‘skinula’ s dnevnog reda sjednice prijedlog odluke o izuzimanju od prodajedionica Jadrana, jer se nisu usuglasili svi detalji.

Tehnički premijer Tihomir Orešković izjavio je u utorak da je problem kreditiranja dugovanja Petrokemije riješen te da će se za kredit dati državno jamstvo, a ne kao zalog dionice crikveničkog Jadrana

'Ovaj tjedan mislim da ćemo već riješiti taj problem oko Petrokemije, državnim jamstvom, a vjerujem i da Petrokemija u financijskom smislu ide u dobrom smjeru', kazao je Orešković odgovarajući na pitanja novinara nakon sastanka u Vladi s predstavnicima stočara i drugih udruga o temi bolesti kvrgave kože kod goveda.

Orešković je u vezi Petrokemije podsjetio da je tijekom godišnjegodmora dosta razgovarao s predstavnicima njezine Uprave te vjeruje da je ta Uprava stručna i da Petrokemija ide u dobrom smjeru što će biti dobro i za njezine radnike.

Vlada je u prošli petak 'skinula' s dnevnog reda sjednice prijedlog odluke o izuzimanju od prodajedionica Jadrana, jer se nisu usuglasili svi detalji. Tehnički ministar gospodarstva Tomislav  Panenić je nakon sjednice novinarima kazao da se 80-postotni udjel države u crikveničkom Jadranu neće prodavati nego će biti zalog za zaduženje Petrokemije kod HBOR-a za vraćanje njezinog duga od oko 200 milijuna kuna PPD-u.
 

U međuvremenu, sindikat, udruga vjerovnika bivših radnika i lokalni političari iz vodećih stranaka usprotivili su se takvoj odluci, upozoravajući da bi se time naštetilo razvoju te crikveničke hotelijerske tvrtke, kojoj su nužna ulaganja nakon izlaska iz stečaja.

Komentari (2)
Pogledajte sve

Mozda EU ovdje ima druge planove

Nisu li državna jamstva zabranjena otkad smo ušli u eu, jer se to smatra nepoštenim poticajima u tržišnoj ekonomiji, zato su i brodogradilišta morala u privatizaciju?

New Report

Close