Kriza u kojoj smo se našli nastavlja mijenjati način na koji poslujemo i živimo. Mijenjamo naše poslovne planove, politike, svakodnevne odabire. Našli smo se pred izazovima koje pred nekoliko godina nismo mogli ni zamisliti – kako osigurati opskrbu, pa i onu bazičnu, energijom i hranom? Kako planirati i investirati kada smo suočeni s povećanjem cijena energije, materijala, poremećajima u dobavnim lancima i inflatornim pritiskom? Kako i zašto uopće ostati na putu održivosti dok se svijet oko nas rapidno mijenja? Mijenja li se svijet baš zato što se mi nismo promijenili na vrijeme?
Ekološki ekonomist, regenerativni futurist, savjetnik UN-a za prehranu i zdravlje u kontekstu klimatskih promjena, Marc Buckley, zna da održivost i usmjeravanje poslovanja prema nultoj stopi emisije nema alternativu. Tradicionalna proizvodnja hrane, koja uzrokuje četvrtinu emisija stakleničkih plinova na svijetu i zbog koje smo izgubili 70 posto bioraznolikosti, kao i naše prehrambene navike jedan su od važnih čimbenika koji su nas gurnuli na rub. Zašto nam svima treba Menu B, odnosno reforma (prehrambenog) sustava na globalnoj razini?
Važna obavijest:
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Poslovni.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Poslovni.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.Uključite se u raspravu