Od sutra nove cijene goriva

Autor: Poslovni.hr , 18. srpanj 2022. u 10:38
Foto: Dusko Jaramaz/PIXSELL

Sutra istječe dvotjedna mjera zamrzavanja cijena goriva.

U utorak istječe dvotjedna mjera zamrzavanja cijena goriva. Iako su prošlog tjedna cijene sirove nafte većinom pale na ispod 100 dolara po barelu, na konačnu cijenu derivata, među ostalim, negativno će utjecati jačanje dolara.

Kakve nas cijene goriva očekuju od sutra?

Vlada će danas ponovno održati telefonsku sjednicu na kojoj će biti predstavljene nove cijene. Kako neslužbeno doznajte HRT, cijena benzina bi trebala porasti, a cijena dizela pasti.

Točne cijene bit će poznate nakon sjednice Vlade.

Podsjetimo, premijer Andrej Plenković pojasnio je kakva su razmišljanja na Markovom trgu.

Predsjednik Vlade Andrej Plenković kazao je u petak kako očekuje da cijene goriva u iduća dva tjedna ostanu u približnim okvirima kakve su danas te najavio nastavak obuzdavanja inflacije kombinacijom protucikličnih mjera, poreznih rasterećenja i subvencija.

“Prema preliminarnim podacima koji su meni danas tijekom dana bili dostupni čini mi se da će cijene i dizela i benzina zaista malo varirati. Jedan malo ide dolje, drugi malo ide gore, tako da bi to trebalo za iduća dva tjedna ostati približno u okvirima kakvi su danas”, kazao je Plenković gostujući u središnjem Dnevniku HRT-a.

Na novinarsko pitanje znači li to da cijene goriva ostaju zamrznute, premijer je rekao da će vlada sigurno nastaviti s dosadašnjom politikom, “jer smatramo da je to dobro i korisno za naše sugrađane u ovom trenutku”.

Komentirajte prvi

New Report

Close