Od sada možete osigurati svog psa i mačku

Autor: Poslovni.hr , 04. listopad 2012. u 15:42
.

Allianzova polica se ugovara uz osiguranje privatne imovine, a osigurati se mogu mačke i psi već od dva mjeseca starosti.

Allianz je danas na Svjetski dan zaštite životinja predstavio novinu u svojoj ponudi: Allianz Šapa, osiguranje kućnih ljubimaca namijenjeno vlasnicima pasa i mačaka, priopćeno je iz tog osiguravajućeg društva. Tom prigodom Allianz će donirati 300 kilograma hrane četirima skloništima za nezbrinute životinje u Zagrebu, Zaprešiću i Zadru.

U zemljama zapadne Europe osigurani kućni ljubimci broje se u milijunima. Suočeni s visokim troškovima liječenja, kao i problemima koji mogu nastati na izložbama ili putovanjima u inozemstvo, vlasnici često posežu za osiguranjem svojih ljubimaca. Tako je u Velikoj Britaniji četvrtina ljubimaca osigurana, dok su vlasnici u Švedskoj osigurali njih čak 50 posto. „Dok u nekim zemljama vlasnici ljubimaca podjednako brinu o osiguranju svojih ljubimaca, kao što, primjerice, brinu o osiguranju automobila ili vlastitom zdravstvenom i životnom osiguranju, kod nas to nije slučaj. Zato smo u suradnji sa stručnjacima razvili policu osiguranja kojom se može osigurati niz veterinarskih troškova, od liječenja i hospitalizacije do hitnih intervencija na putovanjima izvan Hrvatske“, izjavila je direktorica Sektora za neživotna osiguranja Vesna Sanjković prilikom predstavljanja novog osiguranja.

Polica se ugovara uz osiguranje privatne imovine, a osigurati se mogu mačke i psi već od dva mjeseca starosti, bez obzira na to imaju li rodovnik ili ne. Uvjet je da moraju biti redovno cijepljeni protiv bjesnoće i zaraznih bolesti te označeni mikročipom.

Uz osiguranje zdravstvenih troškova i putno osiguranje, policom se mogu osigurati i troškovi oglašavanja u slučaju izgubljenog ili ukradenog ljubimca, troškovi hotelskog smještaja ljubimca u slučaju smrtnog slučaja u kućanstvu ili teške tjelesne ozljede vlasnika zbog koje se ne može skrbiti o životinji ili štete u domu zbog koje nije mogući daljnji boravak, troškovi izdavanja uništenih isprava o životinji, troškovi eutanazije te pomoćna naknada kod uginuća ljubimca. 

Komentari (1)
Pogledajte sve

A kako ide osiguranje za pirahne. Samo kasko ili može obavezno?

New Report

Close