Tomašević ‘pomeo’ protukandidate, gužva za drugo mjesto; veliko iznenađenje u Splitu, stižu prve reakcije

Autor: Poslovni.hr , 16. svibanj 2021. u 19:03
Foto: Sanjin Strukic/PIXSELL

Na lokalne izbore do nedjelje poslijepodne izašlo je nešto više birača nego prije četiri godine, unatoč pandemiji koronavirusa, ali i posljedicama koje je razorni potres iz prosinca ostavio na Banovini. Do 16,30 sati glasovalo je 35,54 posto birača, dok je prije četiri godine to učinilo njih 35,15 posto, objavilo je Državno izborno povjerenstvo (DIP).

Zagreb

Prema izlaznim anketama koje je objavila Nova TV uvjerljivu pobjedu u prvom krugu odnosi Tomislav Tomavišević s 48,61 posto.

Nakon objave rezultata prvih izlaznih anketa u stožeru je zavladalo slavlje. Tomašević je na upit novinara je li spreman biti gradonačelnik kazao – Jesam!

“Izuzetno smo ponosni, žao nam je što nećemo moći riješiti to u prvom krugu”, rekla je Dolenec.

“Mrtvu” trku za drugi krug vode Jelena Pavičić Vukičević s 11,49 posto i Miroslav Škoro s 11,35 posto.

Rezultate izlaznih anketa za N1 je komentirala i Mirka Jozić iz stranke pokojnog zagrebačkog gradonačelnika Milana Bandića. “Očekivali smo ulazak u drugi krug i kako stvari stoje, ući ćemo u drugi krug. A konačni rezultati bit će za dva tjedna”, rekla je Jozić.

“Imamo ljude na terenu, stranka dobro radi. Znamo što radimo i gdje idemo. Stranka ostaje i očekujem žestoku borbu u drugom krugu, ali i pobjedu. Ipak su ovo samo izlazne ankete, ja bih ipak prvo pričekala službene rezultate”, dodala je Jozić.

Na četvrtom mjestu je Davor Filipović s 10,29 posto, a peti je Joško Klisović sa 6,14 posto.

 

Split

U Splitu je u vodstvu Ivica Puljak (Centar) s 27,41 posto glasova, a drugi je Vice Mihanović (HDZ) s 23,41. Željko Kerum je na trećem mjestu sa 16,12 posto.

Rijeka

U Rijeci vodi Marko Filipović (SDP) s 29,89 posto glasova. Iza njega je Davor Štimac (nezavisni) sa 16,25 posto, a treći Josip Ostrogović (HDZ) sa 14,98.

Osijek

U Osijeku je u vodstvu Ivan Radić (HDZ) sa 41,45 posto glasova. Na drugom mjestu je Berislav Mlinarević (Domovinski pokret) s 19,25 dok je treći Goran Kušec (SDP) sa 16,62).

Komentirajte prvi

New Report

Close