Objavljene izlazne ankete: Tomašević premoćan u Zagrebu, Puljak uvjerljiv u Splitu, sve jasno i u Rijeci i Osijeku

Autor: Poslovni.hr , 30. svibanj 2021. u 19:02
Foto: Marko Lukunic/PIXSELL

Izlazne ankete objavljene su za četiri najveća grada u Hrvatskoj.

Zagreb

Tomislav Tomašević 68,27%

Miroslav Škoro 31,73 posto.

Objavu izlaznih anketa u stožeru Možemo! dočekali su s oduševljenjem. Rezultate izlaznih anketa komentirala je Ivana Kekin: “Trebamo sačekati prave rezultate. Nadali smo se što većoj razlici, ova je impresivna i daje nam legitimitet za promjene koje želimo donijeti. Ovako velik postotak još nitko nije imao u Zagrebu u drugom krugu.

Rezultati pokazuju kakva je kampanja bila. Vodili smo istu kampanju, govoreći o problemima i rješenjima, a druga strana vodila je huškačku kampanju i nadamo se da se takve kampanje više neće događati”, prenosi N1.

Foto: Davor Puklavec/PIXSELL

Sandra Benčić (Možemo!) je za RTL komentirala prve neslužbene podatke, rekavši da čestita svima Dan državnosti i da je to prekretnica u upravljanja gradova i općina, ali i u modelu razvoja.

Kako je kazala, Tomašević je dobio 68 posto, no dodala je da treba pričekati rezultate DIP-a. Ako ostane tako, to je velika pobjeda, rekla je.

Znači li to da su Zagrepčani izabrali “ekstremnu ljevicu”? – bilo je pitanje za Benčić.

– Mislim da su se svi građani uvjerili da u programu Možemo! nema ničeg ekstremnog. Ono što ima je ozbiljan zaokret u modelu upravljanja grada, u njegovom razvoju i u odnosu prema građanima koji plaćaju usluge u grada Zagreba i ono što im želimo pružiti za ono što plaćaju je kvalitetnija usluga i više usluga – rekla je Benčić.

Danijela Dolenec, kandidatkinja za zamjenicu gradonačelnika poručila je da je jako zadovoljna izlaznošću.

– Očito je da će Zagreb prodisati. Zagreb je izabrao promjenu i dolazi novo vrijeme – kazala je Danijela Dolenec za Novu TV.

U Splitu pobjeđuje Ivica Puljak s 59,19 posto, dok Vice Mihanović osvaja 40,81 posto.

– Ivan Radić osvaja 63,14 posto u Osijeku, dok njegov protukandidat Berislav Mlinarević ima 36,86 posto podrške.

– U Rijeci pobjeđuje Marko Filipović s 57,84, dok Davor Štimac osvaja 42,16 posto.

Komentirajte prvi

New Report

Close