Novi pokušaj prijevare: Lažna bankarica i policajac ovaj put nisu uspjeli

Autor: Poslovni.hr , 01. prosinac 2021. u 13:41
Ilustracija: Dino Stanin/Vecernji list

Prevaranti sve češće dolaze na kućne pragove.

Novi pokušaj prijevare zabilježila je policija u Međimurju. Javila se osoba starije životne dobi koja je primila telefonski poziv od nepoznate ženske osobe koja se predstavila kao djelatnica banke. Tijekom razgovora uspjela je doći do informacija o visini ušteđevine, piše Večernji list.

Nakon nje, nazvao je muškarac koji se predstavio kao policijski službenik. Rekao je da policija obavlja provjere banka koje isplaćuju krivotvorene novčanice, pa je predložio da vlasnik računa podigne svu ušteđevinu kako bi provjerili jesu li novčanice ispravne ili krivotvorene. Najavio je da će na kućnu adresu doći dva policijska službenika u civilnoj odjeći koji će preuzeti novac. Srećom, starija osoba posumnjala je da se radi o prijevari, pa je odmah obavijestila policiju.

– Prevaranti sve češće dolaze na kućne pragove nudeći razne usluge i proizvode, a nerijetko navode kako obavljaju razne službene poslove lažno se predstavljajući kao policajci, djelatnici raznih inspekcijskih službi, HEP-a, HRT-a i slično – pozivaju na oprez u PU međimurskoj.

Komentirajte prvi

New Report

Close