Zatvaraju se dječja igrališta: ‘Neki nisu ozbiljno shvatili mjere, ovo nisu praznici!’

Autor: Poslovni.hr , 20. ožujak 2020. u 10:11
Foto: Marija Crnjak

Za vikend dezinfekcija grada na način kako je to učinjeno u Kini.

Grad Zagreb danas će zatvoriti sva dječja igrališta na kojima je to moguće učiniti, a tamo gdje nije će postaviti znakove – najavila je to sinoć za HRT dogradonačelnica Zagreba Jelena Pavičić-Vukičević, navodeći da neki očito nisu ozbiljno shvatili uvedene mjere.

– Bojim se da nismo do kraja shvatili mjere, ovo nisu praznici. Sve naše službe su mobilizirane, nakon tih znakova i zatvaranja igrališta imat ćemo ophodnje. Ono što učinimo danas, nećemo trpjeti posljedice sutra”, kazala je.

Također je najavila da će za vikend biti provedena dezinfekcija grada na način kako je to učinjeno u Kini, a počet će se u subotu na Trgu bana Josipa Jelačića.

– Zagrebački gradski prijevoz sad vozi po ljetnom rasporedu, sva vozila se čiste i dezinficiraju tri puta dnevno. Navečer, kad dođu na odredište te još dvaput tijekom dana. Nadam se da je to zasad dosta, najavila je.

Priopćenje u vezi zatvaranja igrališta

Obavještavamo Vas kako će sukladno nalogu Stožera civilne zaštite Republike Hrvatske sva dječja igrališta u Gradu Zagrebu, uključujući sva vrtićka i školska igrališta i dvorišta, biti zatvorena s ciljem prevencije širenja zaraze koronavirusom. Ona igrališta koja se ne mogu zaključati bit će ograđena trakama komunalnog redarstva, a na sva će se igrališta postaviti i ploče i obavijesti o zabrani njihova korištenja. Za detalje oko Odluke koju smo prema nalogu Stožera civilne zaštite Republike Hrvatske dužni poštovati, molimo da se obratite istom.

Komentirajte prvi

New Report

Close