‘Nastavljamo poticati društva u digitalnom razvoju svog poslovanja’

Autor: Marija Crnjak , 03. prosinac 2020. u 21:59
Čelnik Hanfe Ante Žigman /MARKO PRPIĆ/PIXSELL

Odlučeno je da će Hanfa prvi put biti domaćin Globalnog seminara IAIS-a, u Dubrovniku u lipnju 2022. godine.

Predsjednik Upravnog vijeća Hrvatske agencije za nadzor financijskih usluga (Hanfa) Ante Žigman ponovno je izabran za člana Izvršnog odbora Međunarodnog udruženja nadzornih tijela u osiguranju (IAIS – International Association of Insurance Supervisors) kao predstavnika CEET regije (srednje i istočne Europe i Zakavkazja).

Antu Žigmana su u listopadu 2020. članovi CEET regije ponovno izabrali da ih predstavlja u Izvršnom odboru IAIS-a u trajanju mandata od dvije godine, a njegov ponovni izbor potvrđen je od strane članova IAIS-a na jučerašnjoj Glavnoj skupštini IAIS-a. Ujedno, odlučeno je da će Hanfa prvi put biti domaćin Globalnog seminara IAIS-a, u Dubrovniku u lipnju 2022. godine.

“Reizborom mog članstva u Izvršnom odboru i odabirom Hanfe kao domaćina Globalnog seminara u 2022. smatram velikim uspjehom Hanfe i Hrvatske, budući da smo u ovom udruženju koje okuplja gotovo sve svjetske regulatore osiguranja tek dvije godine.

Namjera mi je poticati promjene za bolji nadzor osiguranja, jaču zaštitu i edukaciju potrošača te nastaviti poticati društva u digitalnom razvoju svog poslovanja. Posebno je to bitno u ovim izazovnim vremenima pandemije”, izjavio je Žigman.

Dodao je da će se zbog starenja stanovništva, mirovinske usluge sve više premještati iz javnog u privatni sektor, mijenjat će se i uloge osiguravatelja u pružanju usluga za umirovljenje.

“Hanfa može predvoditi u novim međunarodnim inicijativama, ali i prenijeti najbolja međunarodna iskustva u nadzor hrvatskog financijskog sektora”, smatra Žigman.

Komentirajte prvi

New Report

Close