Nakon godina stagnacije, ovi dubrovački hoteli s dvije će doći na pet zvjezdica

Autor: Marija Crnjak , 15. veljača 2022. u 13:04

Planirana investicija rekonstrucije hotela Adriatic i adaptacije hotela Uvala iznosi 150 milijuna kuna.

Rekonstrukcijom hotela Adriatic započinje investicijski ciklus dubrovačke hotelske grupacije Maestral, s ciljem stvaranja luksuznog hotelskog lanca hotela najviše kategorije. Kako je poznato, radi se o kompaniji koju je nakon godina stagnacije za 153 milijuna kuna početkom 2019. od države kupila tvrtka PND Strategija u vlasništvu Danka Ćorića. U sastavu Hotela Maestral je pet hotela, Uvala, Splendid, Komodor, Vis i Adriatic, s ukupno 482 smještajne jedinice.

Hotel Adriatic prva je najavljena investicija koja će hotel sa sadašnje dvije zvjezdice pretvoriti u hotel kategorije četiri zvjezdice, čija će atrakcija biti ‘infinity’ krovni bazen sa sunčalištem i sadržajima te ekskluzivni ‘rooftop’ bar. Hotel u kojem će raditi 70-ak djelatnika bit će otvoren cijelu godinu, najavljuju u kompaniji.

Istovremeno, pristupit će se i adaptaciji Hotela Uvala, kategorije četiri zvjezdice i kapaciteta 51 smještajne jedinice, a planirana je obnova interijera hotela, smještajnih jedinica, wellness i spa centra te svih ostalih sadržaja hotela. Planirana investicija rekonstrucije hotela Adriatic i adaptacije hotela Uvala iznosi 150 milijuna kuna.

“Rekonstrukcijom hotela Adriatic te ulaganjem u kvalitetu usluga i servisa, podižemo ljestvicu kvalitete dubrovačke turističke ponude s još jednim luksuznim hotelom koji će izravno doprinijeti gospodarskom rastu cijele destinacije kao i hotelske grupacije Maestral’, istaknuo je Joško Prkačin, predsjednik uprave grupacije.

Za rekonstrukciju hotela Adriatiac ishodovana je građevinska dozvola te odmah po pravomoćnosti kreću radovi, plan je na jesen, nakon sezone, kako bi prve goste mogli primiti krajem 2023. godine. Po završetku rekonstrukcije hotela Adriatic i adaptacije hotela Uvala investicijski ciklus planira se nastaviti rekonstrukcijom wellness hotela Vis, za kojeg je u tijeku ishodovanje potrebnih dozvola, i podizanje kategorije sa sadašnje tri na pet zvjezdica.

Komentirajte prvi

New Report

Close