Način na koji je 29-godišnjak varao lakovjerne kupce poziva na veliki oprez

Autor: Poslovni.hr/Hina , 14. rujan 2023. u 12:24
Foto: Patrik Macek/PIXSELL

Zagrebačka policija je priopćila da je uhitila 29-godišnjaka osumnjičenog za pet prijevara i jednu računalnu prevaru.

U policijskom pritvoru završio je uhićeni prevarant koji je nudio računalne igrice, ulaznice za koncerte ili najam stana tražeći od lakovjernih kupaca, koji su na taj način oštećeni za preko 2100 eura, da mu umjesto novca plate u bonovima, doznaje se u zagrebačkoj policiji.

Zagrebačka policija je priopćila da je uhitila 29-godišnjaka osumnjičenog za pet prijevara i jednu računalnu prevaru te ga predala pritvorskom nadzorniku Policijske uprave šibensko-kninske dok je kaznena prijava dostavljena Općinskom državnom odvjetništvu u Šibeniku.

Osumnjičeni je, kako navode, od ožujka do kolovoza 2023. “putem računala ostvarivao kontakte s različitim osobama koristeći se lažnim imenima i dovodio ih u zabludu da prodaje igrice za računalo ili ulaznice za pojedine koncerte te da iznajmljuje stan”.

Nakon što su oštećeni pristali na komunikaciju s osumnjičenim, kupovali su bonove kao sredstvo plaćanja i slali ih 29-godišnjaku u zamjenu za kupljene proizvode, kažu u policiji.

Na taj način 29-godišnjak je oštetio maloljetnika iz Zagreba za 275 eura, 50-godišnjaka iz Pule za 175 eura, a 29-godišnjakinju iz Karojbe za 360 eura. Uz to, 29-godišnjak se sumnjiči da je prevario 40-godišnjaka iz Ližnjana za 390 eura, 20-godišnjakinju iz Feričanaca za 270 eura te 30-godišnjakinju iz Zagreba za 650 eura.

Komentirajte prvi

New Report

Close