Na Rivi održan ‘Split Gourmet Expo – izložba splitskih restorana’

Autor: Poslovni.hr , 17. listopad 2016. u 13:25
Foto: Grad Split

Kombinacijom tradicionalnog i modernog devet restorana i hotela je sa oko tisuću porcija ponudilo najbolje sa svoje trpeze, poput kamenica, rižota, splitske torte i juhe od kamena.

U svrhu promocije Splita kao cjelogodišnje gourmet  destinacije izvrsnosti u subotu je u organizaciji Saveza kuhara mediteranskih i europskih regija (SKMER) na splitskoj Rivi održan 'Split Gourmet Expo – izložba splitskih restorana'.

Unatoč kiši gastronomska ponuda na glavnoj splitskoj šetnici privukla je veliki broj Splićana i gostiju koji su željeli kušati delicije lokalnih ugostitelja. Kombinacijom tradicionalnog i modernog devet restorana i hotela je  sa oko tisuću porcija  ponudilo najbolje sa svoje trpeze, poput kamenica, rižota, splitske torte i juhe od kamena. 

Gradonačelnik Ivo Baldasar je podržao i pozdravio inicijativu SKMER-a te se zahvalio organizatoru na trudu i kuharima koji su dijelom svojih znanja i vještina oduševili prisutne. 

„Gastronomska ponuda nam cvjeta što je još jedan adut više za nas turizam i odličan način da promoviramo našu spizu koja je jedna od najboljih u svijetu:“,  kazao je gradonačelnik Baldasar.Podršku manifestaciji dali su direktorica Turističke zajednice grada Splita, Alijana Vukšić  kao i dobri duh splitskog kulinarstva Miro Bogdanović koji je utkao svoje ideje u brojne odlične gastro-projekte.

Komentirajte prvi

New Report

Close