U svrhu promocije Splita kao cjelogodišnje gourmet destinacije izvrsnosti u subotu je u organizaciji Saveza kuhara mediteranskih i europskih regija (SKMER) na splitskoj Rivi održan 'Split Gourmet Expo – izložba splitskih restorana'.
Unatoč kiši gastronomska ponuda na glavnoj splitskoj šetnici privukla je veliki broj Splićana i gostiju koji su željeli kušati delicije lokalnih ugostitelja. Kombinacijom tradicionalnog i modernog devet restorana i hotela je sa oko tisuću porcija ponudilo najbolje sa svoje trpeze, poput kamenica, rižota, splitske torte i juhe od kamena.
Gradonačelnik Ivo Baldasar je podržao i pozdravio inicijativu SKMER-a te se zahvalio organizatoru na trudu i kuharima koji su dijelom svojih znanja i vještina oduševili prisutne.
„Gastronomska ponuda nam cvjeta što je još jedan adut više za nas turizam i odličan način da promoviramo našu spizu koja je jedna od najboljih u svijetu:“, kazao je gradonačelnik Baldasar.Podršku manifestaciji dali su direktorica Turističke zajednice grada Splita, Alijana Vukšić kao i dobri duh splitskog kulinarstva Miro Bogdanović koji je utkao svoje ideje u brojne odlične gastro-projekte.
Važna obavijest:
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Poslovni.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Poslovni.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.Uključite se u raspravu