Munja postaje d.o.o., dionice zamjenjuju udjeli

Autor: Marija Brnić , 28. lipanj 2015. u 22:00
Ivan Miloloža/Igor Kralj/PIXSELL

Ivan Miloloža promjenom oblika društva želi smanjiti troškove.

Zagrebačka tvornica akumulatora i baterija Munja prošle je godine napokon iskazala dobit, koja nakon oporezivanja iznosi 0,7 milijuna kuna, a po prijedlogu za redovnu Glavnu skupštinu njome će se pokriti dio gubitaka iz ranijih godina.

Osim redovne skupštine za isti dan, 27. srpnja, sazvana je i Izvanredna skupština, na kojoj će se razmatrati preoblikovanje Munje iz dioničkog društva u društvo s ograničenom odgovornošću. "Radi se o promjeni oblika društva s ciljem postizanja smanjenja troškova", objašnjava većinski vlasnik i predsjednik Uprave Munje Ivan Miloloža. Dionice bi, prema predloženom prijedlogu, bile zamijenjene poslovnim udjelima u nominalnim iznosima dionica.

Temeljni kapital Munje, koji će nakon pojednostavljenog smanjenja radi pokrića gubitaka s 28,8 milijuna iznositi 28,1 milijuna kuna, biti će tako podijeljen na 46.847 udjela, svaki nominalno vrijedan 600 kuna. Munja je lani imala 15 posto slabije prihodovne rezultate nego u 2013., što u tvrtki pripisuju gubitku ruskog tržišta, no, osjetno su srezani rashodi, što je i doprinIjelo pozitivnom konačnom rezultatu. 

Komentirajte prvi

New Report

Close