Mudrinić: Treba nam rast od pet posto

Autor: Danijela Jozić / VLM , 24. listopad 2012. u 10:32
PXL

“Težak dio restrukturiranja smo završili u 2012. kako bi konačno u 2013. krenuli s očekivanim investicijama”, kazao je Linić.

Ove godine smo pogriješili s procjenom rasta BDP-a jer nismo ostvarili planirane investicije posebno u državnim tvrtkama, kazao je ministar financija Slavko Linić na Liderovoj konferenciji Dan velikih planova.

Linić je među ostalim najavio promjenu sustava trošarina te kazao kako se radi na uvođenju različitih stopa poreza na imovinu, pri čemu će najniže biti za industriju, nešto veće za financijski sektor, a najviše stope bit će na neiskorištenu imovinu.

"Teški dio restrukturiranja smo završili u 2012. kako bi konačno u 2013. krenuli s očekivanim investicijama", kazao je ministar financija. "Ostajemo pri odluci da sljedeće godine zadržimo deficit proračuna iznad 10 milijardi kuna ili 3 posto", naveo je među ostalim Linić.

Na Linićevo izlaganje reagirao je Ivica Mudrinić, predsjednik Hrvatske udruge poslodavaca (HUP). "Ako želimo riješiti nezaposlenost treba nam stopa rasta od pet posto, a ne 1,7 posto. Što radimo da toliko dignemo stopu? U suprotnom gubimo kapital", rekao je predsjednik HUP-a, reagirajući na Linićevu prognozu od 1,7 posto za sljedeću godinu.

Liderova konferencija se održava četvrtu godinu zaredom, a okupila je više od 250 sudionika iz redova biznisa. 

Komentari (2)
Pogledajte sve

– kakvih sad 5 %

– ispod 7 % ni novčanik ne otvaram

Dajte se zbrojite!

lp

I još k tome dobar vjetar u leđa. Samo još da zapuše.

New Report

Close