Mrak-Taritaš: bilo je očekivano da Bandić ide na parlamentarne izbore

Autor: Poslovni.hr/Hina , 28. siječanj 2015. u 14:00
Foto: Goran Jakuš / Pixsell

“Nema nikakvog čuđenja. Bilo je očekivano da će tako biti. “

Ministrica graditeljstva i prostornog uređenja izjavila je u srijedu kako je bilo očekivano da Milan Bandić osnuje stranku i izađe na parlamentarne izbore.

"Nema nikakvog čuđenja. Bilo je očekivano da će tako biti. Nakon 14 godina vlasti u Zagrebu, desilo se prošle godine to što se desilo i za očekivati je bilo da Bandić osnuje stranku i da ta stranka ide na parlamentarne izbore", kazala je Mrak-Taritaš upitana kako komentira najavu Milana Bandića da izađe na parlamentarne izbore i misli li da bi mogao uzeti koji glas HNS-u.

Od početka 90-tih do današnjih dana osnovano je preko stotinjak raznoraznih stranaka, nekih se i mi koji malo duže pamtimo ne sjećamo, a postoje stranke koje su od početka, primjerice HDZ, SDP, HNS, HSLS, rekla je Mrak-Taritaš nakon obilaska gradilišta stanova POS-a u Zagrebu.

"Neke stranke imaju svoj kontinuitet od početka i interes je HNS-a da bude kontinuitet", kazala je Mrak-Taritaš.

Napominje i kako će uvijek netko nešto osnovati, nudit će nešto drugo te kako je za očekivati da Bandić ide na parlamentarne izbore i za očekivati je da ta stranka sudjeluje i aktivno u životu grada Zagreba.

Vezano uz nedavnu reakciju HNS-a da se u Gradu Zagrebu više ne zna tko je izvršna, a tko zakonodavna vlast Mrak-Taritaš je kazala kako u gradu Zagrebu postoji netko tko operativno vodi Zagreb, a to je Sandra Švaljek i maksimalno joj daju podršku da ga na ovaj način vodi i dalje.

Postoji i Darinko Kosor koji je predsjednik gradske Skupštine čija je uloga zakonodavna.

No međutim Kosor je prepoznao priliku da svoju zakonodavnu vlast malo proširi i u jednom času nije bilo jasno tko tu obnaša dužnost gradonačelnika, a tko je predsjednik gradske Skupštine. To nije dobro, na to smo ukazivali i to ćemo ukazivati i dalje, kazala je Mrak-Taritaš.

Dodaje kako Kosor ima legitimno pravo jednog se dana kandidirati za gradonačelnika, ali on to sada nije i ne treba to raditi.

Komentirajte prvi

New Report

Close