Poruka mladima u Hrvatskoj: Što trebate napraviti da se otvore radna mjesta

Autor: Poslovni.hr/Hina , 24. studeni 2017. u 09:23
Foto: Hrvoje Jelavić / Pixsell

Izaslanica predsjednice Republike Renata Margetić Urlić pozvala je mlade da, zajedno s Vijećem mladih Predsjednice Republike, pokušaju mijenjati sadašnju situaciju u zemlji kako mladi ne bi iseljavali iz zemlje.

Idite za svojim snovima i aktivirajte se jer se samo aktivnošću može nešto postići da se otvore nova radna mjesta ili da se mladi samozaposle, poručeno je u četvrtak mladima na konferenciji "Mi ostajemo u Hrvatskoj" u organizaciji Svjetskoga saveza mladih Hrvatska (SSMH), na kojoj su uspješni poduzetnici predstavili svoja iskustva.

Konferencija je održana pod visokim pokroviteljstvom predsjednice Republike Kolinde Grabar-Kitarović, a cilj joj je bio mladima kroz četiri područja (OPG, IT, uspješne žene u 
poduzetništvu i hobi kao posao) prikazati poduzetništvo kao rješenje nezaposlenosti. 

Predsjednik SSMH Šimun Lončarević upozorio je kako, iako u razvijenim zemljama vlada trend privatnoga poduzetništva, u Hrvatskoj mladi još čekaju da ih netko zaposli. Istaknuo je kako se i na ovoj konferenciji mlade želi upoznati s osnovama poduzetništva, dati im smjernice za prve korake pri samozapošljavanju, osvijestiti i ohrabriti mlade, te im pružiti priliku da upoznaju samozapošljavanje kao posao budućnosti. 

Izaslanica predsjednice Republike Renata Margetić Urlić pozvala je mlade da, zajedno s Vijećem mladih Predsjednice Republike, pokušaju mijenjati sadašnju situaciju u zemlji kako mladi ne bi iseljavali iz zemlje.

"Uvijek je teško i uvijek će biti problema i zapreka, ali ono što nas vodi i što je najveće zadovoljstvo na svijetu je kada napraviš nešto dobro za svoju obitelj, prijatelje, zajednicu i na kraju svoju domovinu", poručila je. Istaknula je kako, bez obzira na to koliko bi neki željeli otići iz zemlje, iskustva svih onih koji su se školovali, usavršavali ili radili u inozemstvu – pokazuju da ste uvijek stranac u nekoj drugoj zemlji.

Svoja poduzetnička iskustva mladima su predstavili voditeljica komunikacija u Rimac automobilima Marta Longin, direktor tvrtke "Volim ljuto" Goran Vrabec, putopisac Tomislav Perko, direktorica tvrtke "Edukator kreator" Ivona Zgrabljić te direktorica tvrtke "i-Ways" Dragana Gučanin.    

Komentari (1)
Pogledajte sve

Sto? Hahah
Eto nesto konkretno.
Da fiskalna blagajna ne mora stimati u lipu nego da je moguce odstupanje od 5% dnevnog prometa.

Prije sezone smanjiti poreze jer je ociglendno da dodatni porez ne drzi vodu, ali za sve.

New Report

Close